cantus ansambl I foto: vedran metelko I 2022.

Cantus Ansambl najavio novu koncertnu sezonu – prvi koncert se održava u Maloj dvorani Lisinski

Cantus Ansambl, koji djeluje u okrilju Hrvatskog društva skladatelja, jedini je hrvatski ansambl za suvremenu glazbu koji se može podičiti kontinuiranim djelovanjem, sada već duljim od 20 godina. A sada je ansambl i službeno najavio novu sezonu tijekom koje će odsvirati pet koncerata, ali i nekoliko gostovanja.

Nakon koncerta u Slatini kojim će u četvrtak, 6. listopada 2022. godine otvoriti Dane Milka Kelemena, Cantus se vraća u Zagreb, točnije u Malu dvoranu KD Vatroslava Lisinskog. Bit će to ujedno i povratak Ansambla u Malu dvoranu nakon nekoliko sezona sviranja u dvoranama diljem Zagreba. Tako će se prvi koncert sezone održati u ponedjeljak, 14. studenoga 2022. godine. Cantus Ansambl će pod dirigentskom palicom svog umjetničkog ravnatelja Berislava Šipuša i uz pratnju Lucije Ercegovac te Katarine Krpan izvesti djela domaćih i stranih skladatelja. A oni će na taj način obilježiti njihove rođendane i obljetnice.

Cantus Ansambl kalendarsku će godinu zaključiti drugim koncertom sezone u subotu, 17. prosinca

Publika će tako u Maloj dvorani dvorane Lisinski imati priliku poslušati Epigrame za violinu, violončelo i klavir Elliotta Cartera te The Riot za flautu, bas klarinet i klavir Jonathana Harveyja. Dolce furioso za komorni ansambl Dubravka Detonija Cantus Ansambl će izvesti povodom njegova 85. rođendana. A La Fronteru za glas i komorni ansambl Marka Ruždjaka izvest će povodom 10. obljetnice njegove smrti. Koncert za klavir i komorni ansambl Vjekoslava Nježića Cantus Ansambl će praizvesti na ovome koncertu, a predstavit će i Twist za komorni ansambl Mladena Tarbuka.

Cantus Ansambl kalendarsku će godinu zaključiti drugim koncertom sezone koji će se održati u subotu, 17. prosinca. Dodajmo da je prvi koncert Ansambla u 2023. godini najavljen je za ponedjeljak, 13. veljače. Nakon toga, Ansambl će nastupiti na koncertu u sklopu 32. Muzičkog biennala Zagreb u ponedjeljak, 17. travnja 2023. Zanimljivo da je to ujedno i jedini koncert službene sezone koji se neće održati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, već u Pogonu Jedinstvo. Sezonu će zaključiti 15. svibnja uz koncert gostujućeg ansambla iz Kanade – Turning Point. Više informacija o koncertnoj sezoni Cantus Ansambla možete pronaći na njihovim službenim stranicama na adresi cantus-ansambl.com.

Tagged