božićne jaslice u etnografskom muzeju - 2020

Božićne jaslice u Etnografskom muzeju – duh vremena u kojem su nastale

Etnografski muzej izlaže božićne jaslice, a sve će ih prikazati na izložbi pod nazivom “X. smotra Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica”. Izložba se otvara u četvrtak, 26. studenog 2020. godine u 18 sati.

Izložba će se realizirati u suradnji s Udrugom prijatelja hrvatskih božićnih jaslica te će predstaviti izbor božićnih jaslica koje su izradili njeni članovi.

Kao i sve druge tradicije, i običaji i načini proslavljanja Božića u stalnoj su mijeni pa se tako protokom vremena mijenjaju i božićne jaslice. Ova mijena uvjetovana je različitošću dostupnih materijala i tehnika izrade dok stil, mjesto te način izrade odražavaju duh i ukus vremena u kojem su nastale. Udruga je osnovana 2004. godine u Zagrebu, a od svog osnutka bilježi bogatu izložbenu djelatnost u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Kustosica izložbe je Danijela Križanec Beganović, a izložbu možete pogledati do 6. siječnja 2021. godine. Otvorenje će se održati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera te je dolazak potrebno potvrditi do 26. studenog na telefon 01 4826 220 ili na etnografski@gmail.com.

U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama broj sudionika je ograničen! Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Etnografskog muzeja na adresi emz.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - -