boy harsher - dark electronic duo - 2019

Boy Harsher – dark electronic duo premijerno nastupaju u klubu Močvara

U Zagreb premijerno dolazi dark electronic duo Boy Harsher! Koncert će se održati u Močvari 31. ožujka 2020. godine. Stereotip, serijal vrhunskih partija elektronske glazbe, ulazi u novu fazu pokretanjem svoje koncertne aktivnosti. Glavno mjerilo i dalje ostaje kvaliteta izvođača i produkcije, a shodno tome prvi izbor je dark electronic duo Boy Harsher koji premijerno dolazi u Zagreb u sklopu svoje opsežne europske turneje. Zamislite hladne zvukove koji kao da u trenu bivaju prekriveni toplim pokrivačem u golom industrijskom ambijentu noćnog kluba.

Upravo takvom opisuju glazbu ovog dvojca iz Massachusettsa. Jae Matthews i Augustus Muller počeli su djelovati 2013. kao Teen Dreamz, no ubrzo mijenjaju ime u Boy Harsher. Glazbu im je teško staviti pod zajednički nazivnik, no u njihovom zvuku mogu se razaznati synth-punk, gothic, dark wave i industrial techno prožeti eteričnim vokalima.

U svakom slučaju, Boy Harsher smatraju se najplesnijim izvođačima spomenutog zvuka, a tome je posebno doprinio njihov dosad najdinamičniji album Careful, izdan ove godine. Boy Harsher njime naglašava emotivne i evokativne pripovijesti garnirane energičnim plesnim elementima. Duo svoju evoluciju pripisuje uspješnoj turneji i brojnim svirkama posljednjih nekoliko godina. Putovanje i povezivanje s ljudima bilo je toliko važno da sad stvarno možemo eksperimentirati s našim materijalima, kažu Jae i Augustus. Oboje imaju iskustva i u filmu pa svoj kinematografski pristup primjenjuju i u glazbenim materijalima te svirkama uživo.

U takvom nastupu u Močvari pridružit će im se također elektronički duo HIDE iz Chicaga, poznat po energičnim svirkama i angažiranom pristupu.

Poput Boy Harshera, Heather Gabel i Seth Sher su multimedijski umjetnici koji djeluju i na području filma i vizualnih umjetnosti. Njihov intenzivni gothic / industrial zvuk obogaćen snažnim izražajnim vokalima može se najbolje dočarati kao prava ilustracija industrijske apokalipse.

Early Bird ulaznice po cijeni od 90 kuna mogu se naći u sustavu Entrija.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Boy Harsher – dark electronic duo premijerno nastupaju u klubu Močvara

Comments are closed.