boy harsher / 2022.

Boy Harsher, dark electronic atrakcija, 11. svibnja dolazi u klub Močvara

Boy Harsher, elektro dvojac iz Massachusettsa, nastupit će u Močvari u srijedu, 11. svibnja 2022. godine. A kao predgrupa nastupit će elektronički duo HIDE iz Chicaga. Nakon što ju je pandemija koronavirusa dva put onemogućila, bend će se sada konačno otisnuti na europsku turneju. Jedan od prvih koncerata na toj turneji održat će upravo u Zagrebu i to u organizaciji Stereotipa, dosadašnjeg serijala vrhunskih partija elektroničke glazbe.


Turneja će uslijediti nakon izlaska novog albuma The Runner kojim Boy Harsher pomiču granice, balansirajući između filmske glazbe i pop zvuka. Riječ je o soundtracku za istoimeni kratki horror film kojeg su sami producirali i režirali, a govori o procesu snimanja novog albuma.

Jae Matthews i Augustus Muller imaju već iskustva u filmu

Oni svoj kinematografski pristup primjenjuju i u glazbenim materijalima te svirkama uživo. Počeli su djelovati 2013. godine kao Teen Dreamz, no ubrzo mijenjaju ime u Boy Harsher. Glazbu im je teško staviti pod zajednički nazivnik. No, u njihovom zvuku mogu se razaznati synth-punk, gothic, dark wave i industrial techno prožeti eteričnim vokalima. U svakom slučaju, ovaj bend se smatra “najplesnijim izvođačima spomenutog zvuka”, a tome je posebno doprinio njihov dosad najdinamičniji album Careful.

U nastupu u Močvari pridružit će im se također elektronički duo HIDE iz Chicaga, poznat po energičnim svirkama i angažiranom pristupu. Poput Boy Harshera, Heather Gabel i Seth Sher su multimedijski umjetnici koji djeluju i na području filma i vizualnih umjetnosti. Njihov intenzivni gothic/industrial zvuk obogaćen snažnim izražajnim vokalima može se najbolje dočarati kao prava ilustracija industrijske apokalipse. Više o ovom elektro duu doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi boyharsher.com.

Video: Boy Harsher – Machina (ft. Ms. BOAN – Mariana Saldaña)

Tagged