cinkuši 2019

Blagdanska i prednovogodišnja etno punk fešta u Močvari – nastupaju Cinkuši!

Nema više sumnje – Cinkuši i Močvara vole se javno i svake godine prave veliku blagdansku feštu. Ova tradicija je počela prije dvije godine, kada je promoviran album “Krava na orehu”, a nastavljena je lanjskim koncertom koji je zbog zdravstvenih razloga morao biti pomaknut na početak veljače, a ove godine se vraćamo u termin posljednjeg petka u godini. Taman pravo vrijeme za početak slavlja ispraćaja stare i dočeka nove godine. Cinkuši su jedna od grupa koje ne treba posebno predstavljati. Oni su na sceni već više od 20 godina i jedni su od nositelja domaćeg etno zvuka. Često su nazivani i etno-punkom što nije čudno kada se zna da su njihovi koncerti prepuni zarazne energije koja se širi s pozornice i na koju nitko ne može ostati ravnodušan.

Svi oni koji su barem jednom bili na koncertu Cinkuša znaju kako će to izgledati – očekuje nas beskompromisni nastup benda koji je muzikom možda etno bend, ali je stavom i izvedbom itekako punkerski. Cinkuši su jedan od rijetkih bastiona hrvatskog etno izraza kojim pogađaju sve generacije – od najmlađih do najstarijih, od ljubitelja klasične, jazz, narodne ili starogradske glazbe, do poklonika rocka, punka i alternativne glazbe.

Na njihovim koncertima redovito vlada atmosfera snažnog doživljaja radosti i života, katarze, delirija i transa koji podjednako vibrira između publike i glazbenika zahvaljujući energičnim nastupima koji su redovito prošarani humorom, samoironijom i nevjerojatnom nonšalancijom kakvu ima rijetko koji bend s ovih prostora.

Iako je to teško tvrditi s obzirom da Cinkuši u svojem diskografskom opusu imaju i remek djelo poput Špiritus Sanctus, ali dojam je da je posljednji album Krava na orehu iz 2017. godine dobio najbolji odjek među publikom i kritikom. Cinkuši su se s njim plasirali i na najugledniju svjetsku world music top listu – World Music Charts Europe, a neke pjesme s njega su već postale koncertni favoriti i to među svim onim etno-hitovima koje Cinkuši isporučuju od početka karijere.

Cinkuši su pravi bend za početak novogodišnje zabave. Ovaj put ona u Močvari počinje četiri dana ranije, a sigurni smo da će biti jedna od najboljih u cijelom gradu. Tako je to svaki put kada Cinkuši zauzmu pozornicu, a publika se parkira ispred nje.

Koncert se održava u sklopu projekta Vrelo zvuka. Vrelo zvuka je projekt Močvare posvećen promociji etno / world music / tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Prije i poslije koncerta Cinkuša na rasporedu je world music program pod ravnanjem DJ-a Emira Fulurije. Slušat ćemo plesnu glazbu iz cijelog svijeta.

Upad u pretprodaji možete kupiti po 40, a na dan događanja na blagajni kluba po 50 kuna.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - -