radionica stop animacije | hdd | 2020.

Besplatna radionica za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pod nazivom “Lego – Stop animacija”

U Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa “Dizajnerska početnica”, održat će se besplatna radionica za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pod nazivom “Lego – Stop animacija”. Radionica će se održati u subotu, 3. listopada 2020. godine s početkom u 10.30 sati. Voditeljica radionice je grafička dizajnerica Nina Klarić, a rok za prijavu je petak, 2. listopada u 15 sati.

Pridružite se Lego avanturi!

Svim Vašim omiljenim LEGO figuricama udahnut će se život kroz tehniku stop – animacije te će te istražiti uloge scenarista, redatelja, animatora i scenografa na setu. Naučit ćete kako koristiti tehnologiju koja nas okružuje (pametne telefone i tablete) kao kreativni alat te gotovo neprimjetno prijeći iz sfere igre u izradu vlastitog kratkog animiranog filma.

Cilj radionice je zainteresirati mlade za istraživanje animacije kao tehnike te generalno videa kao kreativnog medija. Polaznici će se upoznati s konceptom storyboarda i planiranja scena, a također i podsjetiti na važnost strpljivosti, kompromisa i timskog rada bez kojih nećemo moći realizirati zamišljene ideje.

Rezultat radionice je kratki film polaznika, a osim što će se moći pohvaliti napravljenim, organizatori se nadaju da će možda poželjeti i prenijeti naučeno. Također, polaznici su pozvani/ da donesu svoje (ili posuđene) LEGO figure i elemente.

Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo učenicima i učenicama viših razreda osnovne škole. Datum održavanja radionice je 3. listopada 2020. godine, a predviđeno trajanje radionice je 3 sata – od 10.30 do 13.30 sati. Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici. Rok za prijave za sudjelovanje u radionici je petak, 2. listopada 2020. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O Nini Klarić, voditeljici radionice

Nina Klarić rođena je 1985. u Zagrebu. Nakon završetka Grafičkog fakulteta, smjer Dizajn grafičkih proizvoda, bavi se pretežno videom, fotografijom i animacijom u vidu dizajniranja, snimanja, montiranja i kolažiranja materijala. Surađivala je na videospotovima brojnih autora (2Cellos, Jinx, Vatra, Lidija Bajuk, Ansambl Lipe…), izradila je i opremila mnoge dokumentarne i promidžbene videe umjetničkih instalacija, performansa i izložbi za razne kulturne organizacije (Pogon, Kultura nova, Francuski institut…) te mnoštvo komercijalnih videa za on-line promociju (Preminger pivo, T-com, Karlovačka pivovara, Lidl, Igloo..).

U autoričinom radu ističu se i multimedijalni projekti, kao npr. video-mapping na otvorenju 3D kina u Dubrovniku, VJ-inzi po klubovima u Zagrebu (Močvara, Medika, itd.), dizajn video zida na turneji Jinxa 2014. u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj te ponovno 2018. godine za potrebe snimanja DVD-a, nastupa na InMusic festivalu i prateće turneje. Pohađala je dvije radionice stop animacije u programu AKC Attacka, 2018. godine radionicu animacije u organizaciji Zagreb filma pod vodstvom Tima Allena te 2019. scenarističku radionicu Phila Parkera.

Zajedno sa Dinom Karadžić vodi radionice stop animacije u školama (Novska, Metković, Petrovsko, Brač..) te u zatvoru Remetinec gdje je suradnja uspješna već tri godine. Video sa zadnje zatvorske radionice ove godine bio je prikazan na Danima hrvatskog filma. Trenutno radi na svom debitantskom kratkom animiranom filmu u produkciji Zagreb filma.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged