berin tuzlić aka drumelody 2019

Berin Tuzlić predstavlja odabrane predloške svog stripa Infra Devil

U zagrebačkom Kulturnom centru Mesnička, u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine u 20 sati, u svoje strip radove i nagrađivane kratke art animirane filmove publici će izložiti i predstaviti sarajevski multimedijalni umjetnik Berin Tuzlić, a izložba cijenjenog bosanskohercegovačkog animatora, režisera i glazbenika bit će prilika i za nastup dva sarajevska sastava – Škodra i BoX.

Berin Tuzlić ovim će povodom predstaviti odabrane predloške uspješnog stripa INFRA DEVIL kojeg je ove godine promovirao na Middle East Film & Comic Conu u Dubaiju i na međunarodnom festivalu stripa u Zagrebu – Crtani romani šou.

“Kuriozitet ovih strip priča jest ideja da se na SF način ispriča i predstavi slika sadašnje realne sarajevske svakodnevice koje u drugim sredinama van Balkana zvuče kao totalna fantastika”, otkriva nam multimedijalni autor Berin Tuzlić.

Za vrijeme izložbe ambijent će biti obojen zvučnim kulisama projekta dRUMELODY, a poslije projekcije kratkih art animiranih filmova na dan otvorenja bit će upriličena i svirka dva relativno nova autorska benda iz Sarajeva.

Škodra je novi autorski bend u Sarajevu i čine ga Dražen Galić Škodra (vokal, gitare), Berin Tuzlić (bubanj) i Samir Omer (bas gitara), dok je Box electro-pop projekt kojeg čine pjevač i gitarist Mirza Golo i Tuzlić koji u ovoj priči ima ulogu perkusionista i DJ-a. Box je ovim povodom završio novi spot za pjesmu Berin čiju režiju potpisuje Irfan Avdić, a govori o životu bosanskohercegovačke dijaspore. Ulaz je slobodan.

Nothing could change generations that grew up controlled by the big mind?!

Tim riječima započinje strip koji, kako otkriva umjetnik, propituje realizam na Balkanu.

Strip čini jedinstvenim i QR kod na naslovnici čijim skeniranjem čitatelj ima mogućnost slušati ili preuzeti glazbu multimedijalnog projekta dRUMELODY, koji futurističkim pristupom otvara novu eru elektroničke glazbene scene.

Strip-junakinja nastala je kao lik za naslovnicu albuma Aero, a motivi su korišteni i u animiranom videospotu za pjesmu Bad Sunshine. Spomenuti album, kao i posljednji Hyperbola objavila je zagrebačka diskografska kuća Dancing Bear. Berin Tuzlić ovo ljeto je nastupio i na pozornici cijenjenog međunarodnog festivala Ultra u Splitu, među najvećim svjetskim zvijezdama elektroničke scene.

O autoru Berinu Tuzliću

Glazbenik, bubnjar, autor animiranih filmova, strip crtač, kreativni direktor i kreativni tech stvaratelj, Berin Tuzlić ujedno je i predsjednik ASIFA BiH svjetskog udruženje animatora, ogranak za BiH.

Autor je velikog broja art animiranih filmova, glazbenih video spotova, stripova i reklama te je dobitnik više od 30 međunarodnih priznanja i nagrada. O autoru više doznajte na njegovoj mrežnoj stranici na adresi berintuzlic.ba.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -