vida manestar 2019

Bendovi “Mi Vida” i “Stephany Stefan” otvaraju novu sezonu Začarane Močvare

Začarana Močvara u rujnu je krenula s novom, osmom sezonom, gdje vas opet očekuju izvrsni koncerti, druženja, neka nova imena na kantautorskoj sceni i unikatne pjesme kakve nemate priliku čuti negdje drugdje.

Tako u srijedu, 25. rujna 2019. godine od 20 sati sviraju MI VIDA (Zagreb) i STEPHANY STEFAN (Rijeka).

MI VIDA (Zagreb)

Vida Manestar, glazbeni je pedagog, kantautorica te dugogodišnji prateći vokal u grupi Elemental. Predstavljanju autorskog materijala prethodilo je spajanje sa sjajnim glazbenikom i skladateljem Stanislavom Kovačićem koji je kompozitor brojnih glazbenih brojeva za audio drame, kazališne predstave – poput aktualne Črna mati zemla. Svoju sviračku karijeru gradi kroz suradnje s drugim glazbenicima ili kao redoviti član brojnih uspješnih sastava – Stampedo, Šo Mazgoon, Gego i Picigin bend, Hladno Pivo, Darko Rundek

Mi Vida javnosti se predstavlja u proljeće 2018. singlom Probaj me uzeti koji se vrlo uspješno probijao radijskim eterom. U zimu izlazi neslužbeni singl Jugo noćas s kojim se predstavljaju na zagrebačkom Chansonfestu. Oboje su ljubitelji ulične svirke pa Vidu i Stanka osim na pozornicama možete vidjeti i na cesti. U proljeće 2019. izlazi sing Ispod mesa s kojim ih kritika svrstava u novu nadu alternativnog popa.

Njihova glazba nastaje kao spoj Vidine melankolije i Stankovih intuitivnih gudačkih aranžmana, a prema karakteru pjesme odabiru i suradnike koji gostuju i sudjeluju u stvaranju pa su tako dio priče bili i Ante Prgin Surka, Daniel Šuljić, Luka Tralić Shot…

S početkom jeseni ulaze u studio i završavaju snimanje albuma čiji izlazak se očekuje krajem godine.

STEPHANY STEFAN (Rijeka)

Stephany Stefan je ime multi disciplinarne umjetnice iz Rijeke i istovremeno ime kolektiva, grupe umjetnika i prijatelja koji zajedno spajaju razne grane umjetnosti u jednu cijelinu.

Iza sebe imaju EP Clouds iz 2017. i album Iridescent iz 2019. kojega nam planiraju u cijelosti predstaviti u Močvari. Stephany piše multižanrovsku glazbu koristeći svoj glas i looper u pratnji benda kojega čine Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić. Koncert ovoga kolektiva je audio-vizualne prirode te na tragu sinestezije povezuje stihove, glazbu i vizualne senzacije koje Stephany stvara sa vizualnim umjetnikom Oblik 3 i studenticom režije Marom Prpić.

Inspirirana prirodnim kataklizmama, jedinstvom ljudi i univerzalnim porukama koje prenosi cijelim tjelom, ova umjetnica u nastup unosi i elemente cirkuskih umjetnosti i plesa koristeći se elementom vatre.

U Močvari će im se pridružiti i gosti, Lovro Mirth, Benjamin Lamza i ekipa iz Vibrice – Tomislav Balala, Marko Šturman, Ana Katušić, Magdalena Kralj, Leo Hrs, Željka Bačurin, Dubravko Zeljak i Kazimir Mikašek.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged