#BeActive / Europski tjedan sporta

BeActive utrka građana u sklopu Europskog tjedna sporta

U sklopu Europskog tjedna sporta održat će se utrka građana #BeActive na 5 i 10 kilometara na kojoj će sudjelovati 500 trkača. S ciljem promicanja športa, redovite tjelesne aktivnosti građana svih dobi i stupnja tjelesne pripremljenosti kao i poticanja građana na aktivniji i zdraviji život sudjelovanje na ovoj utrci je besplatno. #BeActive utrka građana će se održati u subotu, 21. rujna 2019. godine. Start je u 12 satu na Europskom trgu.


Trasa utrke #BeActive

  • Europski trg – Vlaška – Palmotićeva – Vlaška – Draškovićeva – Schlosserove stube – Šalata – Sportsko rekreacijski centar – Medicinski fakultet – Mesićeva – Suhinova – ulica Medveščak – Belostenčeva – Nova Ves – Mala ulica – Medvedgradska – Mlinarska – Jurjevska – Ilirski trg – Opatička – Dubravkin put (park) – ulica Tuškanac – Streljačka – Mesnička – tunel Grič – Radićeva – Krvavi most – Tkalčićevaa – Pod zidom – Vlaška – Europski trg

Privremena regulacija prometa

Radi osiguranja navedene utrke uspostavit će se privremena regulacija prometa koja počinje 21. rujna u 11.50 sati prema sljedećem rasporedu.

Od 11.50 do 13.30 sati zatvara se za promet područje grada Zagreba od Vončinine na istoku, Vlaške na jugu, Tuškanca na zapadu i Vrančićeve na sjeveru.

Od Vončinine ulice se neće moći skrenuti desno prema zapadu. Smičiklasovom će se moći skrenuti samo lijevo u pravcu istoka. Kod Zvijezde skretat će se na Mirogojsku što je najjužnija točka do ulaska u centar grada. Promet će biti zatvoren na Cmroku prema Jurjevskoj. Mesnička ulica će imati privremenu regulaciju prometa.

Tramvaji i autobusne linije bit će propuštani ovisno o trkačima na stazi. Garaža Langić imat će zabranu ulaza od 11.50 sati, a moći će se samo izaći na Palmotićevu. Garaža Kaptol imat će samo izlaz na Medvedgradsku prema Tkalčićevoj na Ribnjak.

Autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg) i 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) neće prometovati od 12 do 13.30 sati.

Iz istog razloga, turistički autobus na crvenoj liniji neće ostvariti polazak u 12 sati.

Mole se građani za razumijevanje te da poštuju upute policijskih službenika, redara i postavljenu prometnu signalizaciju.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged