baroness

Baroness – američke metal legende dolaze u Vintage Industrial Bar

Metal legende, veliki bend Baroness, dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar! U sklopu velike svjetske turneje na kojoj promoviraju posljednje studijsko izdanje Gold & Grey, 16. listopada 2019. godine doći će i u Zagreb!

Broj ulaznica ograničen je na samo 450 pa se požurite po njih! Ulaznice u pretprodaji koštaju 130, a ostane li ih, na dan koncerta moći će se kupiti na ulazu u klub po cijeni od 160 kuna.

O metal bendu Baroness

Spomenuti album ušao je u top 10 najprodavanijih izdanja u SAD-u ovoga lipnja, a na turneji će band do kraja godine odsvirati više od 50 koncerata. U pauzama nastupa po europskim arenama kao posebni gosti za Volbeat, band će odsvirati i limitirani broj manjih klupskih koncerata, uključujući i ovaj u zagrebačkom Vintageu 16. listopada.

Od originalne postave koja je 2003. godine u gradu Savannah (Georgia, SAD) osnovala bend, u Baroness se danas nalazi gitarist John Baizley, dok ostatak lineupa čine Nick Jost, Sebastian Thomson i Gina Gleason. S 3 EP-a u prve tri godine izgradili su ime na nezavisnoj sceni, no pravi globalni proboj usljedio je prvim u nizu fantastičnih izdanja, albumom Red iz 2007. Izvrsne kritike omogućile su im turneje uz velika imena kao što su Mastodon, Coheed & Cambria, Converge i Clutch.

Sljedeća u nizu, ploča Blue Record (2009.), čak je i prestigla prethodnika i bila uvrštena na 20. mjesto najvećih metal albuma u povijesti po magazinu LA Weekly.

Nakon gotovo fatalne prometne nesreće 2012. godine, u bendu dolazi do promjena u sastavu. Jedinom preostalom članu, Baizleyu, pridružuju se Jost i Thomson, a uoči početka rada na izdanju Gold & Grey u bend stiže i Gina Gleason.

Ključne riječi (tagovi): - -