bajaga i instruktori 2019

Bajaga i Instruktori održat će koncert za Valentinovo u novoj zagrebačkoj dvorani Hala

Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori 14. veljače 2020. godine spremaju poseban i jedinstven susret s Zagrebom. Osim što su najjači regionalni izvođač koji će nastupiti u gradu za Valentinovo pripala im je čast odsvirati prvi koncert u Hali, novoj multimedijalnoj dvorani koja će se otvoriti u Heinzelovoj 96a. Nakon što je mnogo puta bez problema punio Dom sportova, stadion Šalatu ili, primjerice, zagrebačku Arenu, Bajaga, jedan od najvećih rock autora u povijesti ovih prostora svoju će muziku na struju ovaj put dovesti u potpuno novi zagrebački multifunkcionalni centar. Nakon autorskih uspjeha unutar Riblje čorbe Bajaga se početkom 80-tih odlučuje na solo izlet obilježen sjajnim debi albumom Pozitivna geografija i prvim nastupom, upravo u zagrebačkom Kulušiću 12. travnja 1984. godine.


Odluka da krene u samostalne vode pokazala se kao jedna od najboljih u glazbenoj povijesti regije jer je praćen Instruktorima samo u prvom desetljeću rada isporučio megauspješna izdanja Sa druge strane jastuka, Jahači magle, Prodavnica tajni i Neka svemir čuje nemir.

U devedesetima Bajaga i Instruktori prolaze povremene promjene postave, ali status suvereno učvršćuju izdanjima Četiri godišnja doba, Muzika na struju i Od bižuterije do ćilibara, a muzika puna optimizma i dalje uspjeva preći granice nekadašnje države. Svoju pozitivnu glazbenu misiju nastavljaju i u 21. stoljeću, između ostalog, albumima Zmaj od Noćaja, Šou počinje u ponoć, Daljina, dim i prašina i prošlogodišnjim U sali lom.

Stvorivši neke od bezvremenskih pjesama, poput Sa druge strane jastuka, Tišina, Verujem – ne verujem, Život je nekad siv nekad žut, Plavi safir, Godine prolaze, Kad hodaš, Zažmuri, U sali lom, Lepa Janja, ribareva kći, Moji drugovi, Ti se ljubiš, Tamara, Dvadeseti vek ili Muzika na struju, Bajaga je sa svojim Instruktorima prodao više od impresivnih pet milijuna nosača zvuka i bez problema se do danas zadržao na vrhu najvećih i najpopularnijih glazbenika u Hrvatskoj.

Stoga nije niti čudo da je upravo Bajagi ponuđeno odsvirati prvi koncert u Hali, novom multimedijalnom i multifunkcionalnom meeting pointu Zagreba smještenom u Heinzelovoj ulici 96a, na potezu između Vukovarske ulice i Slavonske avenije. Klub, koncertna dvorana i kongresni centar u jednom obuhvaćaju zatvoreni prostor kapaciteta gotovo 3500 posjetitelja te dvorišni prostor od dodatnih nekoliko stotina kvadrata.

Ulaznice u prodaju kreću23. prosinca po cijeni od 110 kuna koja će biti na snazi do 15. siječnja 2020. Od 16. siječnja do 13. veljače cijena će im iznositi 130, a na dan koncerta 150 kuna. U ponudi je i ograničen paket koji uključuje dvije ulaznice i parkirno mjesto unutar dvorišta Hale po cijeni od 230 kuna.


  • foto: Nebojša Babić

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged

2 thoughts on “Bajaga i Instruktori održat će koncert za Valentinovo u novoj zagrebačkoj dvorani Hala

Comments are closed.