avatar: put vode :: 2022. :: avatar: the way of water

Avatar: Put vode – dugoočekivani film Jamesa Camerona uskoro dolazi u zagrebačka kina!

Filmska kompanija 20th Century Studios objavila je novi trailer i poster za film “Avatar: Put vode”! Ovo je doista dugoočekivani film Jamesa Camerona, ali i prvi nastavak njegovog “filma svih vremena” i Oscarom nagrađenog “Avatara”, velikog kino hita s najvećom zaradom u povijesti. Podsjetimo, prvi dio iz 2009. godine zaradio je nešto manje od 3 milijarde američkih dolara! A novi nastavak “Avatar: Put vode”, u distribuciji Blitz filma stiže u četvrtak, 15. prosinca 2022. godine u najprestižnijim kino formatima IMAX, 4DX i 3D!


U znak proslave objavljivanja trailera i postera za Avatar: Put vode, nad slapovima Niagare projicirao se zadivljujući svjetlosni show golemih razmjera koji je prikazivao kadrove iz novog filma. A u njemu se radnja odvija više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na planetu Pandora. On i Neytiri umeđuvremenu su osnovali obitelj i dobili djecu… No, kolonizirajuće snage su se vratile na Pandoru kako bi završili prvotnu potragu za rijetkim mineralom naziva Unobtainium. Sve to prisiljava Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma i ujedno i istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore.

U režiji Jamesa Camerona i produkciji Camerona i Jona Landaua, u filmu glavnu ulogu ima Sam Worthington kao Jake Sully. Uz njega su i Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. Za scenarij su zaslužni James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver. David Valdes i Richard Baneham su izvršni producenti filma. Više o prvom filmu iz franšize Avatar doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Avatar: Put Vode I Avatar: The Way of Water

Tagged