author & punisher - tristan shone - 2022. - foto: becky digiglio

Author & Punisher, one-man industrial metal atrakcija, nastupa u klubu Močvara

Author & Punisher, one-man industrial metal atrakcija iz San Diega, premijerno dolazi u klub Močvara. Zagreb će tako po prvi puta doživjeti brutalni drone doom industrial live nastup ovog kreativca. Iza ovog zanimljivog imena krije se Tristan Shone, a projekt Author & Punisher započeo je još 2004. godine. Naime, tada je dobio ideju da pomoću ručno rađenih strojeva i zvučnika koje sam kontrolira proizvodi cijeli niz zvukova. Koristeći mehaničke uređaje koji se oslanjaju na industrijsku automatizaciju i robotiku, glazba se fokusira na njihovu međusobnu interakciju.


Shoneove pozadina u mehaničkom inženjerstvu i umjetnosti dala je plodno tlo za ovakvo glazbeno stvaralaštvo. Kroz sedam albuma i jedan EP pokazao je nekonvencionalnost i upornost u stvaranju. Upravo to mu je donijelo suradnje s imenima kao što su James Kent iz Perturbatora ili Danny Carey i Justin Chancellor iz Toola, koji se pojavljuju na novom albumu.

Ovaj premijerni dolazak u ove krajeve poklapa se s europskom turnejom

Ali i s izlaskom novog albuma naziva Krüller koji će biti objavljen tijekom veljače 2022. godine. Uz zvuk koji proizlazi iz njegovih ručno rađenih strojeva, na novom uratku dodaje i gitare te vokalne procesore. Melodija i dalje ostaje u srži njegove glazbe, a sve je podebljano distorzijama i synthevima.

Prilika za čuti jedinstveni zvuk ovog kreativca, a ujedno i novi album, bit će u petak, 1. travnja 2022. godine u Močvari. Na pozornici će mu se pridružiti gitarist Douglas Sabolick iz benda Ecstatic Vision. Kao predizvođač nastupit će Mvtant iz Teksasa. Više o ovom glazbeniku doznajte na Wikipediji.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 90 kuna, a ta early bird cijena vrijedi do 28. veljače. S prvim danom ožujka za ulaznice će trebati izdvojti 100 kuna, a cijena će vrijediti do 31. ožujka. Na dan koncerta ulaznice će koštati 120 kuna. Dostupne su na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim te online. Mjere za ulaz na koncert ovisiti će o tada aktualnim mjerama u Republici Hrvatskoj.

Video: AUTHOR & PUNISHER – Drone Carrying Dread

Tagged