radionica zvuka - audio inženjering 2020 - attackova tvornica

Attackova tvornica organizira radionice Osnove scenske rasvjete i zvuka

Autonomni kulturni centar Attack kroz svoj program “Attackova tvornica” poziva vas na prijavu za dvije radionice u studenome. Prva je “Radionica osnove scenske rasvjete – programiranje rasvjete”, koja će se održati od 24. do 26. studenoga od 17 do 20 sati. Druga je “Radionica zvuka / audio inženjeringa”, koja je na rasporedu od 26. do 29. studenoga 2020. godine od 17 do 20 sati u klubu Attack!

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, uz ograničen broj polaznika/ca i pridržavanje epidemioloških mjera. Više informacija o upisu pogledajte na mrežnoj stranici na adresi attack.hr.

RADIONICA OSNOVE SCENSKE RASVJETE – PROGRAMIRANJE RASVJETE

Radionica Osnove scenske rasvjete već neko vrijeme promiče struku dizajna svjetla i educira o osnovama iste. Ovogodišnja je želja usredotočiti se na programiranje rasvjete koristeći računalne programe i rasvjetne konzole.

Zbog velikog interesa za programiranje, pokazanog kroz protekle radionice, ideja je tri dana posvetiti programiranju rasvjete počevši od osnovnih funkcija programa pa sve do naprednih umrežavanja više računala i rasvjetnih konzola. Sama radionica obuhvatiti će rad u 3D vizualizatoru, ali i na stvarnim uređajima.

Za radionicu je potrebno:

  • osnovno predznanje o scenskoj rasvjeti (dmx protokol, vrste uređaja…)
  • znanje engleskog jezika
  • laptop (MAC, Windows, Ubuntu)

Voditelj radionice je Andrija Santro

Andrija Santro je završio školu primijenjene umjetnosti i edukacija za dizajnera svjetla u organizaciji British Councila – intenzivna radionica produkcije. Radio kao dizajner svjetla u klubu Močvara gdje je i danas vanjski suradnik. Član je AKC Attacka gdje je radio kao voditelj dizajna svjetla u klubu Attack, na programima Subscena, Faki…

Bogato iskustvo stekao je kao dizajner svjetla na glazbenim festivalima kao što su Seasplash, Terraneo, Lost Theory i Žedno Uho. Profesionalni je glazbenik, član dub benda Bamwise, kao i prvog hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem.

radionica dizajna svjetla 2020 - attackova tvornica

RADIONICA ZVUKA – AUDIO INŽENJERING

Program radionice sastoji se od upoznavanja s dijelom producentskih i studijskih tehnika uz obuku i upoznavanje polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora/ce.

Kroz praktičnu primjenu glazbenih instrumenata, audio komponenti i producentskih tehnika obrađujemo sva područja audio inženjeringa i primjene glazbene opreme kao i razglasnog sistema.

Trajanje radionice je 3 sata dnevno kroz četiri dana, a radi lakšeg svladavanja pojedinih cjelina radionica je podijeljena na tri cjeline:

  • upoznavanje s opremom kluba, postavljanje glazbenih instrumenata na stage (binu) i ozvučivanje istih
  • rad na FOH mixeru – audio mix (tonska proba)
  • produkcija snimljenog materijala i opća upoznavanja sa softwareom za produkciju; završavanje mixa i rekapitulacija radionice

Polaznici/e će po završetku radionice imati priliku čuti ishod svog rada u zadnjih četiri dana i odlučiti dali se žele nastaviti usavršavati u području audio inženjeringa.

Voditelj radionice je Igor Ivanković

Igor Ivanković aktivno se bavi glazbom od 2005. godine kroz muzički dvojac Jahstice Soundsystem, a kasnije i kroz glazbeni projekt Digitron Soundsystem. Nastavlja svoj razvoj kao basist u bendu Bamwise, u kojem svira i danas. Od početka korištenja prostora AKC-a u Pierottijevoj 11 radi kao glavni tehničar zvuka. Začetnik je ideje “community” radija u AKC. Već godinama sudjeluje u organizaciji i realizaciji festivala u Hrvatskoj i u inozemstvu, kroz poslove tehničke organizacije i “stage menagmenta”.

Neki od festivala u čijoj je organizaciji ili/i realizaciji sudjelovao su Terraneo u Šibeniku, Outlook festival, Dimensions festival u Puli, Martinska fešta u Šibeniku i Illectricity u Zagrebu. Od početaka djelovanja Autonomnog kulturnog centra u Pierottijevoj 11 radi kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba Attack! (dubstep klub i bassout), kao voditelj radionica audio produkcije u programu Attackove tvornice te kao ton majstor u koncertnom prostoru Autonomnog kulturnog centra. Radio kao tehničar živog zvuka nekim renomiranim glazbenim skupinama kao što je grupa Jinx i ABOP. Djeluje kao producent i ton majstor u Soundcage studiju.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -