art park zagreb - park ribnjak - 2020.

Art park Ribnjak, jedinstvena open air street art galerija, traje do 27. rujna

Umjetnički projekt Art park, koji svoje peto izdanje uspješno ostvaruje u najljepšoj hladovini parka Ribnjak, najavljuje produženje ovogodišnjeg programa! Po novom, ovaj open air festival će trajati sve do nedjelje, 27. rujna 2020. godine!

Posjetitelji će time imati priliku duže uživati u jedinstvenoj street art galeriji koju su ove godine obilježili mnogi umjetnici. Izdvojit ćemo “Kauboji, pištolji i feminizam” Marina Remića, “Ćilimi za chill” Tihomira Krkleca Afrike te “Crvena Sonja” Borisa Bare. Tu su i reciklirane skulpture Ive Gašparića i Borisa Bare u krošnjama drveća.


Dodajmo da je zbog njig ovogodišnji Art park u večernjim satima prozvan najljepšom šumskom oazom. Ovih je dana galerija Art parka dobila nastavak u vidu privremenog likovnog postava u sklopu kojeg izlažu sjajni umjetnici. To su Hana Tintor, Modul Osam, Marin Remić, Erol Sjajni te Nikolina Ivezić.

Dobre vijesti zaslužuju i proslavu – s tom idejom Art park je osmislio i program za nadolazeći vikend

U četvrtak, 3. rujna s početkom u 19 sati, Nikolina Ivezić, s kojom Art park također surađuje već nekoliko godina, održat će promociju svoje monografije. Nakon toga glazbu će birati DJ Werft iz kolektiva Funk delegacija.

U petak, 4. rujna, dnevni će program upotpuniti treći Zagreb Volunteering Festival. Glazbenu večer će osmisliti Leo Hekman aka D-Gree na čije su poznate, ali i nepoznate odjeke afričkog zvuka na europskoj i američkoj glazbenoj sceni plesali mnogi.

Subota, 5. rujna, rezervirana je za buvljak

Subota, 5. rujna, donosi fantastičan kreativan dan, jer će na Ribnjaku od 13 sati svoj program predstaviti Rewear Me Art buvljak. To je događaj koji spaja second hand odjeću, izložbu umjetničkih radova s bogatim popratnim sadržajem u vidu glazbe, performansa i čitanja poezije. Subotnja večer također donosi i koncert JeboTon ansambla, živopisnog uličnog benda koji već godinama uveseljava slučajne prolaznike svojim gerilskim svirkama na ulicama diljem Hrvatske i šire.

Nakon vikenda, program Art parka se nastavlja svakodnevno od 16 do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći. Uz filmske i glazbene večeri, kvizove te radionice posjetitelji mogu računati na opuštena popodnevna druženja na omiljenoj umjetničkoj lokaciji u Zagrebu. Više o ovom ljetnom open air festivalu doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged