art buvljak 2020 - art park ribnjak

Art Buvljak – second hand buvljak i izlaganje umjetničkih radova u Art Parku na Ribnjaku

Moto Art Buvljaka je “Recycle, restyle, rewear!”, prvog eventa koji spaja second hand buvljak i izlaganje umjetničkih radova sa bogatim popratnim programom u vidu glazbenog sadržaja, performansa i čitanja poezije! Mladi entuzijastični studenti, umjetnici i dizajneri okupljeni u svrhu organiziranja art eventa, “Rewear Me buvljaka”, 5. rujna 2020. godine u Art Parku Zagreba rastvaraju svoje štandove za vas. Sa programom se kreće od 12, a program će trajati sve do 20 sati, gdje će second hand odjeću izlagati Rewear Me i Komoda. Svoje dizajnerske i umjetničke kreacije dostupne za prodaju izlagat će Helen Kelen, Ivana Stećuk, Nikola Grabovac, Borna Ivanuša, Vjekoslava Margetić, Kristina Krstičević, Zem Design, Holicoast, Dijana Valenta Miloš, Pretnja i Margita Bralić.

Popratni program Art buvljaka

Morpheus Sain (14 sati)
Iako ga možemo shvatiti kao eksperimentalnu glazbu, it’s more like a sound art projekt, čiji je cilj istražiti (su)odnos naših snova, podsvijesti, intuicije i mašte. Snovi su neki od najprodornijih, najupečatljivijih trenutaka u kojima svijest živi. Koristeći zvuk želimo potaknuti slušatelja da intuicijom i maštom poveže osjetila onako, kako se ona inače ne interkonektaju.

Čitanje poezije (16 sati)
Marija Skočibušić rođena je 2003. godine u Karlovcu gdje trenutno i pohađa gimnaziju. Sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, književnim tribinama i čitanjima. Poezija joj je objavljena u raznim zbornicima, časopisima i na internetskim portalima. Dobitnica je nagrade Na vrh jezika za 2019. godinu za rukopis Kraćenje razlomaka, a varijanta rukopisa bila je među pohvaljenima na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2020.
Petra Pleše rođena 2001. u Karlovcu, gdje završava opću gimnaziju te srednju glazbenu školu. BA studij Dramaturgije upisuje 2019. godine. Piše drame, scenarije i poeziju. Njezin dramski tekst 1/2 dobitnik je nagrade publike za najbolji dramski tekst 11. DeSADU. Poezija joj je uvrštena u zbornik Rukopisi 43. Kao dramaturginja sudjeluje na studentskim i profesionalnim kazališnim produkcijama.
Lucija Klarić – Diše i preživljava.
Vida Sever rođena u Varaždinu 2001. godine. Sudjeluje u raznim srednjoškolskim literarnim natječajima, smotrama i čitanjima. 2018. godine osvaja prvo mjesto na Goranovom proljeću za srednje škole. Poezija joj je objavljena u zbornicima natječaja Po(e)zitiva, na internetskim portalima te u časopisu Tema. Trenutno studira Kroatistiku i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

VOLTA (17 sati)
Kolektiv VOLTA osnovan je od strane tri DJ-a: Oberöna, Korneta i N/OBE. Pokrenut s ciljem organiziranja zagrebačkih klupskih večeri koje označavaju suvremeniji i eksperimentalni zvukovi mlađih underground izvođača, isti koncept uspjeva predstavljati i impresivnom serijom Soundcloud podcastova. Tijekom dvogodišnjeg djelovanja na zagrebačkoj sceni ugostili su značajan roster internacionalnih izvođača iz sfere eksperimentalne plesne glazbe poput object blue i Air Max ‘97, kao i raznolik spektar domaćeg i regionalnog talenta.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged