arheološki park andautonija ščitarjevo / rujan 2017.

Arheološki park Andautonija prigodno obilježava Dan europske baštine 2021

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu povodom obilježavanja Dana europske baštine održat će program “Andautonija za sve”. Cilj programa “Andautonija za sve” je predstavljanje lokaliteta što široj publici. Svi sadržaji bit će besplatni te prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama. Program će se održati u subotu i nedjelju, 25. i 26. rujna 2021. godine od 12 do 18 sati.

Predstavljene će biti razne radionice te igre kojima su se djeca i odrasli zabavljali u rimsko vrijeme. Također će se moći razgledati “Izložbu rimskih mirisa”, a izložbom na otvorenom predstavit će se “Projekt daljnjeg razvoja Arheološkog parka” s Interpretacijskim centrom. Dobrodošli su i kućni ljubimci!


U Arheološkom parku prezentirani su sačuvani dijelovi nekoliko rimskih zgrada i rimskih ulica. Na lokalitetu su postavljene interpretacijske ploče s brojnim informacijama o lokalitetu, razvoju rimskog grada, ali i svakodnevnom životu i nađenim predmetima Uz lokalitet se nalazi izložbeni prostor sa suvenirnicom.

Arheološki park andautonija u Ščitarjevu – kako doći?

Do Ščitarjeva se najbrže stiže Radničkom cestom, a od centra Zagreba mjesto je udaljeno cca 15 minuta. Vozi se preko Domovinskog mosta i nakon njega skreće se na drugom semaforu lijevo (na istom križanju desno se ide za Zračnu luku Zagreb). Ukoliko bi došli javim prijevozom, na raspolaganju su vam dvije autobusne linije ZET-a. To su linije 308 (Zapruđe – Ščitarjevo – Sasi) i 309 (Velika Gorica – Ščitarjevo – Sasi).

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu otvoren je do kraja listopada svake subote i nedjelje od 12 do 18 sati. Posjetite Andautoniju, razgledajte dio rimskog grada iz 2. stoljeća i uživajte u prirodi. Više o Andautoniji možete pročitati na mrežnim stranicama Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Tagged