anthrax - subway platform - new york - 2021.

Anthrax, američke thrash metal legende, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture!

Anthrax, thrash metal legende i jedan od najutjecajnijih bendova žanra, 1. studenog 2022. dolaze u Tvornicu kulture! Njihov dolazak je u sklopu velike svjetske turneje i proslave 40 godina benda. Podsjetimo, titani iz New Yorka vraćaju se u Zagreb nakon dugih šest i pol godina. Upravo je toliko prošlo od furioznog koncerta na Velesajmu, koji su u lipnju 2016. rasprodali zajedno sa Slayerom.

Anthrax dolaze u najjačoj postavi koju predvode metal ikone Joey Belladonna i Scott Ian. S velikih 11 studijskih albuma iza sebe i puna četiri desetljeća neumornog turiranja svijetom, Anthrax je i dalje najveći trash metal bend!


“Vraćamo se donijeti buku svima vama u Europu. Nećemo svirati samo presjek 40 godina svog rada, nego ćemo vam donijeti komadić povijesti sa sobom. Možda ćemo čak odsvirati i neke nove pjesme”, poručili su članovi benda najavljujući svjetsku turneju.

Anthraxu će podršku u Zagrebu pružiti crossover thrasheri Municipal Waste

Velika obljetnica i prateća turneja označava presjek karijere u kojoj su dobili šest nominacija za nagradu Grammy. Bili su ovjenčani zlatnim i platinastim plaketama i zavrijedili hvale medija, glazbene industrije i fanova. Zajedno s bendovima Metallica, Slayer i Megadeth, Anthrax čini veliku četvorku koja je definirala speed/thrash/metal žanr.

Poznata suradnja s bendom Public Enemy iz 1991., kada su rušili rasne i žanrovske barijere uz pjesmu Bring The Noise, samo je uvod u njihovo probijanje granica. Anthrax je prvi metal bend čija se glazba čula na Marsu, u trenu kada je NASA pustila Got The Time kako bi 2012. probudila Mars Rover.

Na velikoj turneji po Europi Anthrax je najavio svirati gotovo 30 koncerata u 16 zemalja

Bend će nastupati diljem Europe – od Velike Britanije preko Njemačke, do zemalja Skandinavije, te Poljske, Mađarske i Austrije. Dodajmo da im je ovo jedini nastup u regiji, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 1. studenog 2022. godine. Više o bendu doznajte na Wikipediji.

Ulaznice su u prodaji od petka, 20. kolovoza 2021. godine po cijeni od 190 kuna. Ta cijena aktualna je do 31. listopada, a od 1. studenog ove godine penje se na 220 kuna. Ostane li ih, na dan koncerta cijena ulaznice će iznositi 240 kuna. Dostupne na svim prodajnim mjestima Entria i Eventima.

Video: Anthrax – Only

Video: Municipal waste – Breathe Grease

Tagged