andrija rudić - željka veverec (je veux) - 2020.

Andrija Rudić u u Začaranoj Močvari održava svoj kantautorski koncert

Pita se svestrani kantautor Andrija koji nam dolazi iz Kutine: “Da li je ovaj život je prekratak da bi se čekalo?” Zato se ovaj nekadašnji novinar i glavni urednik Televizije Moslavina pa zatim šef lokalne turističke zajednice koji je oživio interes za Parkom prirode Lonjsko polje, prebacio se u politiku.

Isprva kao dožupan Sisačko – moslavačke županije, a zatim kao kutinski gradonačelnik od 2013. do 2017. godine. Nakon svega, odlučuje vratiti se svojoj prvoj ljubavi koja ga je cijelo vrijeme vodila, glazbi.

Još kao srednjoškolac Andrija Rudić bavio se izdavanjem audio-kazeta sa snimkama muzike koja bi se danas zacijelo nazivala indie. Među njima bili su i poljski punk-rock bendovi, na što je zasigurno utjecala činjenica da po majci Andrija vuče poljsko porijeklo, a dalmatinske korijene po ocu.

I tijekom svog gradonačelničkog mandata Andrija Rudić sudjelovao je u radu lokalne klape Škrlec, a svirao je i u unplugged bendu Kutinski glazbeni sindikat. Njegov dosadašnji glazbeni rad uključuje štošta. Objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Tria Lancun, a njegov Ljetnikovac – Summer House izašao je i na Lagano, lagano kompilaciji u izdanju Aquarius Records.

Andrija Rudić snima glazbu za reklame, a objavio je i album “Tri metra od mora i tri godine od tebe”

Njegov rad je okarakteriziran kao “sjajan primjer modernog autora koji je izvrsne pjesme spario s primjerenom produkcijom i aranžmanima”. Sve skupa tvori suvremen, otvoren, plesan i zanimljiv album. U njemu podjednako možete uživati u samoći svoje sobe ili u klubovima kad se otvore nakon pobjede nad koronavirusom.

Ukratko, za sve kojima su Massimo ili Boris Štok malo “prenamješteni”, nestvarni i nekako daleki, a Damira Urbana već znaju napamet, Andrija stiže kao ozbiljno pojačanje i alternativa s osobnijim pjesmama te pažljivo posloženom svirkom i aranžmanima koji maksimalno slijede strategiju modernog indie-popa.

Andrijin posljednji singl, duet sa Željkom Veverec (Je Veux) izazvao je vrlo pozitivne reakcije i odjek u medijima

Njegov one-man-band nastup prati laptop i minimalistički aranžman koji je osmislio kako bi gledatelju i slušatelju dao sasvim novi doživljaj skladbi s albuma, a u Začaranoj Močvari kao posebna gošća na jednoj pjesmi pridružit će se Maja Tisaj.

Kantautorski koncert će se održati u sklopu Začarane Močvare u klubu Močvara. Koncert je na rasporedu u subotu, 6. ožujka 2021. godine s početkom u 20.30 sati. Ulaz je besplatan, ali morate preuzeti svoju ulaznicu putem Entrija. Više o Andriji Rudiću doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Video: Andrija feat. Željka Veverec – Privij se uz mene

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - -