amira medunjanin - koncert "gdje pjesme nose ljudska lica" | arena zagreb | 8. lipanj 2023.

Amira Medunjanin u Areni Zagreb održava koncert pod nazivom “Gdje pjesme nose ljudska lica”

Amira Medunjanin, nakon nastupa na brojnim domaćim i svjetskim pozornicama najavljuje nastup u Areni Zagreb! A ona će koncert naziva “Gdje pjesme nose ljudska lica” održati uz suradnju Simfonijskog orkestra HRT-a kojim će ravnati maestru Jurice Petrača. I dodajmo, koncert Amire Medunjanin u Areni Zagreb će se održati u četvrtak, 8. lipnja 2023. godine, a ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.

Ona je jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, a njezino ime je postalo sinonim za sevdah i sevdalinku. A publici u Areni Zagreb će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Od prvog studijskog albuma Rosa iz 2003. godine objavila je više od deset nosača zvuka, a tijekom 20 godina bavljenja glzbom je dobila mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, nagrađena je Porinom za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album.

Amira uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu

Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe. Ona se pokušava usredotočiti na onaj dio umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje. Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene i Cappella Amsterdam, kao i mnogobrojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na world music sceni.

Već uveliko poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito. A zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday. Podsjetimo, na velikom zagrebačkom koncertu Amira će uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a ugostiti i druge vrhunske glazbenike s kojima surađuje posljednjih godina. Ulaznice za ovaj koncert kreću u prodaju u srijedu, 1. ožujka 2023. godine u 12 sati putem sustava Entrio. Više o ovoj sjajnoj glazbenici doznajte na Wikipediji. A što Amira trenutno radi, provjerite putem njezinog Instagram profila.

VIDEO: Amira Medunjanin – Što te nema (live)

Tagged