amigo the devil - 2021. - foto: alicia way

Amigo the Devil, country i americana kantautor iz Teksasa, nastupa u Tvornici

Amigo The Devil, country i americana kantautor iz Teksasa, dolazi u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture! Iza ovog imena se krije Danny Kiranos, a multitalentirani izvođač u Hrvatsku dolazi u sklopu turneje koja prati izlazak novog albuma “Born Against”.

Potpuno iskreno i ogoljeno, Amigo The Devil nas uvodi u svoj svijet u kojem progovara o iskupljenju, porocima, smrti, kao i religiji. Pokazujući mračnu stranu countryja i americane, njegova glazba je često nazivana “murderfolk” zbog jezivih motiva. Bilo da pjeva o vlastitim borbama ili stavlja slušatelja u kožu ubojice, Amigo predstavlja najčudnije priče, izaziva mnoštvo emocija i mijenja stavove.


Amigo je već u samim početcima dao naslutiti da se radi o nečem drugačijem. Naime, pjevao je ljubavne pjesme iz perspektive serijskog ubojice uz gitaru i banjo. Na debitantskom albumu Everything is Fine iz 2018. dospio je u fokus fanova i medija sa svojom umjetnosti pričanja priča. Ali i pjesmama punim sumnje, jeze i očaja…

Drugi studijski album “Born Against” pokazuje talentiranost i kreativnost umjetnika

Danny Kiranos i ovoga puta predstavlja jedinstveni glazbeni i lirički stil, podebljan suradnicima na klavijaturama i raznim žičanim instrumentima. Sljedeći nove ideje, Amigo The Devil uranja i u glazbene utjecaje poput onih Toma Waitsa ili Leonarda Cohena. Uz cijeli raspon emocija i dramatičnosti, novi album pokazuje što nam sve donosi ovaj sjajni i ekscentrični glazbeni um. Više o Amigu doznajte na njegovoj mrežnoj stranici na adresi amigothedevil.com.

Prilika za čuti što se sve krije glazba ovog hvaljenog kantautora alternativne americane i countryja je na premijernom nastupu u petak, 18. ožujka 2022. godine u Malom pogonu Tvornice kulture. Ulaznice u prodaju kreću u petak, 22. listopada 2021. godine. Cijena im je 70 kuna u pretprodaji te 90 na dan koncerta. Ulaznice su dostupne na svim Eventimovim i Entriovim fizičkim i online prodajnim mjestima.

Video: Amigo The Devil – Cocaine and Abel

Tagged