alter bridge I 2020.

Alter Bridge, američki rock titani, u sklopu europske turneje vraćaju se u Zagreb!

Američki rock titani Alter Bridge vraćaju se u Zagreb! Bend dolazi u sklopu velike europske turneje “Pawns & Kings”, a nastupit će u Domu sportova u subotu, 26. studenog 2022. godine. Alter Bridge predvodi jedan od najboljih vokala svoje generacije, veliki Myles Kennedy. A on se ove zime vraća sa svojom supergrupom, kojeg uz njega čine još tri člana post grunge banda Creed. To su legendarni gitarist Mark Tremonti, inače glavni autor benda, basist Brian Marshall i bubnjar Scott Phillips.


Alter Bridge trenutno rade na snimanju sedmog studijskog albuma. On je izravni nastavak hvaljenog prethodnika iz 2019. godine Walk The Sky koji je lansirao bend na prva mjesta glazbenih ljestvica diljem svijeta. Dodajmo da album koji još uvijek nema naziv izlazi kasnije ove godine. A prilika za prvi puta čuti nove pjesme uživo bit će na velikoj nadolazećoj turneji. Kako kaže sam Myles Kennedy, “čeka vas rock’n’roll zbog kojeg se trese tlo pod nogama!”.

Alter Bridge nastali su 2004. godine na ostacima grupe Creed

Štoviše, Mark Tremonti je većinu pjesama za debi One Day Remains napisao dok je prošli bend bio aktivan. U proteklih 15 godina objavili su šest albuma, žanrovski vozeći od hard rock preko različitih metal pravaca do post grungea. Hvaljeni kao fantastičan live bend Alter Bridge se kompletnu karijeru zadržao na festivalima i manjim koncertnim dvoranama, izbjegavajući arene. Pozornicu su često dijelili s velikim glazbenicima poput Slasha, Jimmy Pagea, John Paul Jonesa ili Eddie Van Halena, a u jednom intervjuu Myles Kennedy je zaključio da albume objavljuju samo da bi mogli ići na turneje i svirati ih fanovima.

Velika Pawns & Kings turneja vodi ih u 25 gradova kroz 18 zemalja. Sve počinje u njemačkom Hamburgu i završava u Londonu, uz koncerte po Francuskoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Skandinaviji, Nizozemskoj, Poljskoj. Na turneji bend će svirati u sportskim dvoranama i arenama, a nastup u Zagrebu bit će i jedini u regiji. Više o bendu doznajte na njihovoj službenoj mrežnoj stranici na adresi alterbridge.com.

Pridružuju im se posebni gosti, Grammyjem nagrađeni rock bend Halestorm

Hvaljena ekipa iz Pennsylvanije u petak, 6. svibnja 2022. godine, objavit će novi album Back From The Dead, koji uključuje i posljednji singl The Steeple. Nastup u Zagrebu bit će prilika vidjeti zašto se njihovi live nastupi ne propuštaju. Svake večeri na turneji koncerte će otvoriti i Mammoth WVH, sin Eddie Van Halena, koji će predstaviti svoj debitantski album. Nakon što je osvojio ovogodišnju Grammy nominaciju za singl Distance, trenutno je na turneji s bendom Guns N’ Roses.

Ulaznice su u prodaji od petka, 29. travnja i to po early bird cijeni od 200 kuna. Ta cijena će vrijediti do srijede, 15. lipnja, a dan nakon penje se na 230 kuna. Na dan koncerta, za ulaznicu će trebati izdvojiti 260 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop i Dallas Music Shop Rijeka te sva prodajna mjesta Eventima.

VIDEO: Alter Bridge – Broken Wings I Halestorm – I Miss The Misery I Mammoth WVH – Epiphany

Tagged