alka vuica - 2022. - foto: viviana la vie

Alka Vuica održava svoj premijerni koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo

Alka Vuica održat će svoj premijerni koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo. Koncert će se održati u petak, 28. siječnja 2022. godine, a u Alku nastupita i DJ Dr. Beat koji će puštati dance glazbu 90-ih. Početak koncerta očekuje se oko 20 sati. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, dok će na ulazu koštati 80.


Hrvatska glazbenica Alka Vuica za sebe kaže da je svoje prve pjesme počela pisati još u djetinjstvu, dok je ozbiljno na glazbenoj sceni je od 1980. godine. Pažnju na sebe skreće kao dio pobjedničkog tima na izboru za pjesmu Eurovizije koju je izvela Tatjana Matejaš Tajči pod nazivom Hajde da ludujemo. Tri godine kasnije objavljuje album Laži me, a istoimena pjesma postaje jedan od najvećih hitova u tom periodu.

Sredina 90-ih može se promatrati kao najuspješniji period Alkine solo karijere

Karijeru je okrunila hitovima Otkad te nema i Ej šta mi radiš. U svojoj preko 40 godina dugačkoj karijeri istakla se i pjesmama koje je napisala za druge. Tu vrijedi istaknuti Rušila sam mostove od sna Dina Dvornika i Josipe Lisac u suradnji s Gibonnijem. Tu su još Ja sam lažljiva (Denis & Denis), Ja sam zaljubljen (Tony Cetinski), Lijepa bez duše (Oliver Dragojević), Ni na sjever ni na jug (Sandi Cenov) i Danas sam luda (Josipe Lisac).

Svoju svestranost pokazala je i medijskim djelovanjem. Bila je urednica i voditeljica talk showa Jedan na jedan koji se prikazivao na Novoj TV, a vrlo popularna bila je i njena rubrika pod nazivom Alka Individualka u emisiji Red Carpet. Vodila je i emisiju Vidimo se u Sarajevu na televiziji PINK BH. Više o Alki Vuici doznajte na Wikipediji, a možete je i pratiti na njezinom Instagram profilu.

Video: Alka Vuica – Laži me

Tagged