advent u samoboru 2018

Advent u Samoboru – zvuci božićnih zvončića, miris medenjaka, kuhanog vina…

Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u Samoboru u 17 sati, u subotu, 1. prosinca 2018. godine započinje bogat program ovogodišnjeg samoborskog Adventa. Prva nedjelja u prosincu rezervirana je za veliku humanitarnu akciju “Velika srca trče” koja se održava na prostoru bivše vojarne s početkom u 10 sati, a svoj dolazak potvrdio je i sam sveti Nikola! On će posjetiti i Trg kralja Tomislava gdje će okititi veliko božićno drvce s mališanima iz dječjih vrtića i to na sam blagdan, 6. prosinca. Svoje veliko srce Samoborci će pokazati i na 8. humanitarnom božićnom koncertu, 11. prosinca u samoborskoj Sportskoj dvorani.


Novost ove godine je izložba božićnih jaslica u centru Samobora, u organizaciji udruga Ekosspiritus i Društva svetog Izidora Seljaka, čije će otvorenje biti upriličeno 13. prosinca u Gradskoj vijećnici, s početkom u 19 sati. Izlozi centra grada s božićnim jaslicama moći će se razgledati sve do 7. siječnja 2019. godine.

Samoborski božićni sajam ove godine počinje 14. prosinca, a bogat program posjetitelje očekuje sve do dvostrukog dočeka Nove godine. Vikend 15. i 16. prosinca rezerviran je za urbani Božić, samoborsku božićnu furku, dok će već od 22. prosinca Samoborci i njihovi gosti uživati u tradicionalnim božićnim običajima i zabavnom programu.

Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček uveličat će Badnjak na samoborskom trgu, a nakon svečanog božićnog ozračja započinju pripreme za najluđi doček Nove Godine.

Pripremljeno je i niz iznenađenja za posjetitelje, a Božićna špelunkica otvara svoja vrata 15. prosinca i ne zatvara ih sve do Stare godine.

Tradicionalno, božićne koncerte pripremaju i Gradska glazba Samobor 20. prosinca, Hrvatsko pjevačko društvo Jeka 23. prosinca, Folklorni ansambl Mladost 27. prosinca te Tamburaško društvo Ferdo Livadić 28. prosinca.

Zvuci božićnih zvončića, miris medenjaka, kuhanog vina… Dovoljno je samo doći u Samobor koji u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija!


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged