advent u klovićevim dvorima 2018

Advent u Klovićevim dvorima – čarobna adventska lokacija na platou Gradec

Advent u Klovićevim dvorima, jedna od najčarobnijih adventskih lokacija, poznat kao mjesto najbolje zabave u gradu, i ove sezone donosi najbolje koncerte, nastupe bandova svaki dan te gastro specijalitete koji će oduševiti i najzahtjevnije. Godinu dana nakon što je svojom gastro ponudom i odličnim zabavnim sadržajem očarao brojne posjetitelje zagrebačkog Adventa te osvojio društvene mreže, Advent u Klovićevim dvorima i ove blagdane nastavlja grijati sve posjetitelje Gornjeg grada koji žele osjetiti drugačiji i jedinstveni Advent u Zagrebu.


Da bi adventska zabava bila potpuna, Advent u Klovićevim dvorima i dalje ima natjecanje za najljepšu adventsku fotografiju, a posebna inovacija bit će doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost i let Djeda Božićnjaka u pratnji letećih sobova, koji će svaki dan u određenom trenutku sletjeti na plato Gradec.

Na najljepšoj pozornici u Gradu, tijekom prosinca održat će se čak 22 koncerta, a svakog vikenda očekuju se nastupi najpoznatijih hrvatskih bandova: TRAM 11, Songkillers, Cubismo, Dino Dvornik Tribute Band te posebna glazbena iznenađenja.

Prvi adventski vikend atmosferu na platou Gradec zagrijat će dva velika koncerta: Grupa Positivo u petak, 30. studenog te Cubismo u subotu, 1. prosinca.

Za posjetitelje u vrijeme Adventa, od 1. do 30. prosinca 2018. godine, Galerija će uz redovno radno vrijeme biti otvorena petkom i subotom do 22 sata, s promotivnom cijenom ulaznice od 50% popusta u terminu od 19 do 22 sata.

Što je Advent bez magičnih adventskih uspomena?

Uz sjajnu koncertnu postavu, po čemu je Advent u Klovićevim već tradicionalno prepoznat, ove sezone sve posjetitelje očekuje i nekoliko velikih novosti. Tradicionalna Najljepša Adventska fotografija s idiličnim pogledom na Zagrebačku katedralu, koja je proteklih godina osvojila društvene mreže, ove sezone ima čak tri nove i zanimljive adventske kulise na Platou Gradec.

A uz uspomene, Advent u Klovićevim dvorima poznat je po nesvakidašnjoj gastro ponudi. Svoje će specijalitete opet ponuditi neki od najpoznatijih hrvatskih chefova, a posjetitelji će uživati u istarskim i slavonskim jelima, uz posebnu ponudu ruske kuhinje i odličan izbor toplih i hladnih zimskim koktela. I dok će posjetitelji uz vesele božićne hitove uživati u slasnim zalogajima te prikupljati najljepše foto uspomene, Advent u Klovićevim dvorima pružit će im nevjerojatno iskustvo i doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost.

Susret sa Djedom Božićnjakom

Za sve one koji maštaju o susretu s najpoznatijim djedicom, Kinder dovodi Djeda Božićnjaka na Advent u Klovićevima. Uz pomoć mobilne aplikacije, posjetitelji će moći pratiti čarobnu atmosferu na platou Gradec, gdje će svakog dana imati priliku doživjeti nezaboravno iskustvo – slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova s dalekog Sjevera. Svatko tko se nađe na platou Gradec u tom trenutku moći će zabilježiti svoju fotografiju ili video s Djedom Božićnjakom.

A nakon čarolije koja na Advent u Klovićevim dolazi iz daleke Laponije, u samom atriju Galerije Klovićevi dvori sve posjetitelje čeka šećer na kraju, slatka zona u kojoj će se nalaziti adventske kućice čiji će čokoladni specijaliteti oduševiti sve ljubitelje slatkog.

Božićni filmovi u Adventskom kinu

U programu u atriju ove su godine i božićni filmovi koji će se prikazivati u adventskom kinu, a na samom ulazu u Klovićeve dvore posjetitelji će uživati u nesvakidašnjim ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarovo zlato.

Ove bajkovite ilustracije s potpisom našeg istaknutog ilustratora u atriju Klovićevih dvora već su postale adventska tradicija, a u vrijeme Adventa, Galerija Klovićevi dvori predstavlja novi projekt, predstavu edukativno – zabavnog karaktera za velike i male – Čudesno vodstvo Julija Klovića.

Za Adventski prosinac Klovićevi dvori pripremili su i dvije izložbe: već otvorenu retrospektivnu izložbu Nikole Reisera i retrospektivu Vladimira Becića, koja se otvara 6. prosinca.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged