advent u akademiji zagreb - 2021. - foto: marko lopac

Advent u Akademiji Vas poziva na koncerte Denis i Denis, Nike Turković, Kuku$ klana…

Prošla su tek dva tjedna kako je službeno otvoren Advent u Akademiji, a on već bilježi više od 10.000 posjeta! Dojmovi se još skupljaju, mirisi i okusi, događanja i ponude tek se otkrivaju. Sjetlucave fotografije s raznih lokacija preplavile su društvene mreže, a sigurno je, najbolje tek slijedi.

Jedno od mjesta koje se ove godine uspjelo profilirati u zanimljivu i vrlo posjećenu lokaciju Adventa u Zagrebu je Park Akademije likovnih umjetnosti. Advent u Akademiji, kako je ovaj cjelomjesečni zimski festival nazvan, donosi svoju dozu posebnosti konceptom i programom, a građani i turisti svojim dolaskom to svakodnevno potvrđuju.


Kroz dvorište Ilice 85 prošlo je do sada gotovo 10.000 posjetitelja, što i ne čudi. Boravak u Parku ALU-a ima sve prednosti boravka na prostranom otvorenom prostoru, uz dodatak osvijetljenih drveća i nasada, božićnih ukrasa, kupola, skulptura, platoa i klupica.

Advent u Akademiji je koncipiran kao mjesto iz kojeg se ne želi otići

Ova adventska manifestacija nudi sve potrebne elemente za dobru zabavu i izlazak koji ostaje u sjećanju. Uz sve gore navedeno, ideja je da posjetitelji Akademije imaju priliku pojesti i popiti točno ono što im srce u tom trenutku želi. Eat me, Munchy, Stara preša, Wurst PLAC i Sweet Adventure zaduženi su da ponudom hrane pokriju sve. Ovdje ćete naći internacionalno, nacionalno, slatko, slano, toplo, hladno, hrskavo, masno. Dok su za šaroliku i široku ponudu hladnih pića i toplih napitaka zaduženi Apoteka, Pivnica, Klin se klinom Klinčić vino, Drito bar, Unusual Gin Garden i Jamnica.

Da bi koncept bio zaokružen, Advent u Akademiji od početka nudi vrlo zanimljiv, a potpuno besplatan koncertni program. Nakon Nipplepeople, Borisa Štoka, mini-festa Drito iz Akademije, Svemirka, pocket palme i marisol, Akademija najavljuje seriju novih odličnih koncerata.

Nastup DJ-a Davida Hasselhoffa i koncert kultnog electro-pop benda Denis&Denis

Ovaj nastup možete pogledati u petak, 17. prosinca, a taj cijeli dan će biti rezerviran za zvukove 80-ih! U 20 godina karijere, uz povremene prekide i pauze, ostvarili su zavidan broj hitova i mnoga priznanja. Pjesme poput Program tvog kompjutora, Ja sam lažljiva, Soba 23 ili Voli me još ovu noć trajno su obilježile jedno razdoblje. Dosegle su impresivne domete i obogatile hrvatsku diskografiju doživotno.

U subotu, 18. prosinca, na pozornicu-kupolu Akademije stiže Kuku$, trap hit trojac čiji fanovi čine pravu koncertnu vojsku. Dodajmo da interes koji njihove pjesme i spotovi bilježe broji se u milijunima. U utorak, 21. prosinca, u Akademiju dolazi svjež, vizualno i glazbeno resetiran Jonathan, jedan od najznačajnijih indie-rock bendova nove generacije. Dan poslije, u srijedu 22. prosinca, pop obojan melankolijom, zavodljivošću i odvažnošću donosi Nika Turković. Podsjetimo, Nika je jedna od najzanimljivijih mladih autorica koju je glazbena scena iznjedrila posljednjih godina.

Badnjak i Božić u Hrvatskoj već tradicionalno prolaze uz glazbu i koncerte. Tako svi poklonici švedske, ali i svjetske grupe ABBA, uz njihove najpoznatije hitove i ABBA Real Tribute Band u petak, 24. prosinca, otpratiti Badnju večer. Božićnu subotu, 25. prosinca, prodrmat će Z++, trenutačno vjerojatno najveća hrvatska hip-hop/trap zvijezda koju javnost sve jače i glasnije voli. Samo par tjedana nakon rasprodane Tvornice kulture i dva mjeseca nakon nastupa na rasprodanom Dritu iz MSU-a, sve te tisuće ljudi, ali i oni koji su tada ostali bez ulaznica, imaju novu priliku za susret s ovim briljantnim glazbenikom. Više o Adventu u Akademiji doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged