advent na trgu bana jelačića 2018

Advent na Trgu bana Jelačića – bogati kulturni program na glavnom gradskom trgu

Grad Zagreb u adventsko vrijeme već tradicionalno nudi bogati kulturni program koji će zadovoljiti i najzahtjevnije posjetitelje. U sklopu najboljeg božićnog sajma u Europi, ove će se godine na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici predstaviti mnogi izvođači – renomirana kulturno umjetnička društva, poput SKUD-a Ivan Goran Kovačić i brojni amaterski i dječji zborovi, kao što su Hrvatski pjevački zbor Ivan pl. Zajc, Mješoviti zbor sv. Barbare Panis Angelicus, AZ FFZG Concordia discors te Dječji zbor Kikići i Genijalci, Zagrebački anđeli, Pahuljice i neizostavni Klinci s Ribnjaka.

Manifestacija na Trgu bana Jelačića počinje paljenjem prve adventske svijeće u subotu, 1. prosinca u 17 sati, a trajat će sve do 23. prosinca 2018. godine.

Svi posjetitelji glavnog zagrebačkog trga moći će uživati u izvedbama, instrumentalnih orkestara, najpoznatijih gospel pjesama, višeglasnim obradama popularnih pjesama, kao i nagrađivanih dječjih zborova koji će izvoditi autorske skladbe.

Nezaobilazni dio repertoara bit će i koncerti pučkih korizmenih i božićnih te Marijanskih napjeva, a na pozornici centralnog zagrebačkog trga posjetitelji će moći uživati i u izvedbi klape Ragusa, koja neprekidno djeluje već 41. godinu.

Program na centralnog zagrebačkom Jelačićevom trgu namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske i svjetske glazbene baštine te klasične, sakralne, ali i folklorne glazbe.

Ključne riječi (tagovi): - - - -