advent kod matoša :: advent u zagrebu 2022

Advent kod Matoša 2022 – Gornji grad se pretvara u najromantičniju blagdansku kulisu

Popularno Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, tamo gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, ponovno oblači svoje blagdansko ruho i pretvara se u jedinstvenu božićnu priču s romantičnom atmosferom, neodoljivim mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela, ali i mjesto vrhunske zabave – počinje Advent kod Matoša! Božićna priča na lokaciji s najljepšim pogledom na Zagreb počinje za nešto manje od tri tjedna. A sve će se odvijati od subote 26. studenog 2022. sve do subote, 7. siječnja 2023. godine.


Na svakom koraku ove najpopularnije blagdanske manifestacije uživati ćete u pomno biranoj scenografiji. A ona će Vas vratiti u “dobra stara vremena” i topli, obiteljski, ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, Advent kod Matoša – Caffe de Matoš, ponosi se titulom najljepše uređene adventske lokacije u Zagrebu koju je osvojio već za svoje prvo izdanje 2017. godine.

Advent kod Matoša nastavlja adventsku tradiciju, ali nudi i brojne novitete

Mirisi su sigurno nešto što ćete prvo osjetiti kada dođete na popularni gornjogradski Stross. Na šetnici će Vas dočekati čak devet crvenih adventskih kućica s bogatom street food ponudom koju čine tradicionalna hrvatska zimska jela, vege ponuda i brojni specijaliteti koje će biti moguće kušati samo na ovoj manifestaciji. Dimljeni marinirani sporo pečeni buncek s pjenicom od francuske salate, konfitirana patka umotana u mlince, štrudla od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca, štrudla od jabuke, cimeta i meda s umakom od vanilije, fritule s jabukama, čokoladom, cimetom ili punjene i s posipima, germknedle punjene šljivom i čokoladom s umacima i posipima i pet vrsta cannola samo su dio uistinu originalne ponude.

Zimski provod upotpunit će koncerti i DJ nastupi. Utorkom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe domaćih i urbanih bendova. A oni su Gelato sisters, NoA & Tour de Funk, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa i drugi. Srijeda, petak, subota i nedjelja rezervirani su za zagrebačke DJ-jeve. Od jazza i funka do rocka i popa, na repertoaru će biti za svakoga ponešto.

Na Strossu ćete naći na prekrasne lokacije za fotkanje, ali i odličnu zabavu

Poznati foto-punktovi koje nudi Advent kod Matoša, kao što su prozor koji gleda na Zagreb, bezbroj lampica i sitni rekviziti u krošnjama, sjajna pozornica u cabaret stilu, okviri u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala, već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu. Stoga ne čudi da su svake godine omiljena atrakcija posjetiteljima. A ove 2022. godine pripremaju se i neki novi zanimljivi kutci s kojih Zagrepčani i gosti glavnog grada mogu slati najljepše razglednice diljem svijeta. Najromantičnijih prizora za najljepšu adventsku fotografiju sigurno neće nedostajati!

Oni najmlađi će pak uživati u subotnjim i nedjeljnim prijepodnevima. Advent kod Matoša iz poziva na dječje predstave, mađioničarske trikove, disco-dance i razne igre. Za njih će biti organiziran i doček Nove godine u podne u subotu, 31. prosinca. Planiran je i doček Nove 2022 godine za one nešto veće, željne veselja u nešto mirnijoj i romantičnijoj atmosferi. Glazba uživo se, naravno, podrazumijeva. Više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu bit će dostupne na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Tagged