acid arab

Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a i glazbenika, nastupa u Tvornici kulture

Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a i glazbenika, nastupit će u Tvornici kulture 29. studenog 2019. godine u sklopu turneje na kojoj će promovirati svoj nadolazeći album Jdid. Pariz, poznat kao transkulturalni melting pot glazbenih stilova iz cijelog svijeta, 2012. je bio i mjesto gdje su DJ-i Guido Minisky i Hervé Carvalho osnovali Acid Arab. Njihov primarni cilj u tom trenutku bio je stvoriti prostor za predstavljanje arapske kulture u svijetu moderne elektronske glazbe. U početnoj fazi karijere, Guido i Hervé izdali su nekoliko EP-a pod zajedničkim imenom Collections Series na kojima su se našli remiksevi i suradnje s drugim producentima.


U 2016. Acid Arab je već bio ozbiljan glazbeni projekt kojem su se pridružili Pierrot Casanova, Nicolas Borne i sjajni alžirski klavijaturist Kenzi Bourras. Kenzi je u početku bio samo gost na live nastupima Acid Araba, da bi ubrzo postao i punopravni član kolektiva.

2016. je bila godina u kojoj su izdali svoj debitantski album Musique de France koji im je donio nominaciju za Victoire de la Musique, nagradu koju dodjeljuje francuska glazbena industrija, a u Engleskoj su bili nominirani za Worldwide Awards Gillesa Petersona.

Nedavno su lansirali vlastitu izdavačku kuću, Acid Arab Records, s ciljem otkrivanja inovativnih producenata elektronske glazbe iz sjeverne Afrike i s Bliskog istoka kojima bi potom dali šansu i distribucijske kanale za promociju njihove glazbe.

Drugo službeno izdanje Acid Araba, album nazvan Jdid, izlazi 18. listopada 2019. godine, nakon čega kreće promotivna svjetska turneja. Spomenuti klavijaturist Bourras i njegovi alžirski korijeni dali su snažan retrofuturistički pečat ovom albumu kroz sempliranje rai glazbe, žanra nastalog u Alžiru početkom prošlog stoljeća, a koji je postao internacionalno popularan tijekom 80-ih i 90-ih godina.

Ulaznice / Fall festival

Cijena ulaznice iznosi 65 kuna do 1. listopada, 80 do 28. studenog te 100 na dan koncerta.

Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju i Acid Mothers Temple, Repetitor i Mark Lanegan Band. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290 kuna.

A zašto je organiziran Fall festival? Jer festivala nikad dosta.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged