tablao flamenco

7. Flamenco Festival Zagreb – dolaze nam najbolja imena aktualne flamenco scene

7. Flamenco Festival Zagreb održat će se na dvije zagrebačke lokacije – u Gradskom dramskom kazalištu Gavella i Jazz & Cabaret klubu Kontesa od 28. do 30. rujna 2019. godine.

Headliner ovogodišnjeg festivala, svjetski priznati gitarist Oscar Herrero izazvao je veliko zanimanje javnosti.

“Za mene je čast što sam pozvan sudjelovati na Flamenco Festival Zagreb. Ovo će biti moj prvi nastup u Hrvatskoj i jako sam sretan što ću svoju glazbu ponuditi svima vama. Zagrljaj od srca ovoj divnoj zemlji!”, poručio je španjolski gitarist uoči konceta u Gavelli.

“Veliki interes javnosti govori o važnosti festivala, koji s jedne strane dovodi u Zagreb najbolja imena aktualne flamenco scene, a s druge strane stavlja Grad Zagreb na mapu svjetskih gradova koji njeguju ovu umjetnost. Činjenica da smo zahvaljujući Veleposlanstvu Kraljevine Španjolske i Gradu Zagrebu omogućili građanima besplatni koncert Oscara Herrere velika je motivacija za daljni rad i unapređenje festivala”, smatra organizatorica festivala i pjevačica flamenka Nina Ćorić.

Nakon svečanog otvorenja festivala i koncerta Oscara Herrere u Gavelli, slijede još dva festivalska dana u Jazz & Cabaret klubu Kontesa. 29. rujna održat će se tradicionalni Tablao flamenco u izvedbi talijanskih flamenkista, gitariste Michelea Puccija i pjevača Angela Giordanoa te slovenske flamenko plesačice Urške Cente.

Posljednji festivalski dan, 30. rujna, rezerviran je za Fin de fiesta. Harfistica Doris Karamatić, plesač Mitja Obed i njegove učenice zagrebačke škole flamenka Un Respiro, gitaristi Emanuel Palić i Fadil Abdulov u pratnji Filipa Šovagovića te specijalni gosti iz Meksika Fernardo Soto i Angel Ramos Magana, zajedno s pjevačicom i organizatoricom festivala Ninom Ćorić na najbolji će način zatvoriti ovogodišnji, sedmi Flamenco Festival Zagreb.


  • foto: Blaž Fortuna / Tablao flamenco

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -