69. hanžekovićev memorijal zagreb

69. Memorijal Borisa Hanžekovića održat će se na obnovljenom stadionu Mladosti

69. Memorijal Borisa Hanžekovića (popularno Hanžek ili IWCH Zagreb Meeting 2019) bit će održan na obnovljenom stadionu Mladosti u Zagrebu, u utorak, 3. rujna 2019. godine. Nakon dvije godine pauze, na Hanžekovićevom memorijalu opet će nastupiti obje naše zlatne olimpijke – Sandra Perković i Sara Kolak. Rekord mitinga u bacanju koplja sa 65.20 drži olimpijska pobjednica iz Atene Osleidys Menendez, i s velikom se vjerojatnošću može najaviti da ni taj rekord neće preživjeti 3. rujna. “Što se mene tiče, idem srušiti rekord mitinga jer je ovaj aktualni 70.88 metara bačen na starom krugu, a sad stiže novi!”, najavila je svoj nastup na ovogodišnjem mitingu najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković.


Osim navedenoga, na ovogodišnjem Hanžeku nas očekuje još cijeli niz atraktivnih disciplina: jurnjava ispod 10 sekundi u utrci na 100 metara sa svjetskim prvakom Justinom Gatlinom u glavnoj ulozi, spektakularna Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara prepone u kojoj će Sergej Šubenkov loviti četvrtu pobjedu u Zagrebu, povratak na stazu velike Allyson Felix uz koju će na 400 metara nastupiti i aktualna svjetska prvakinja Phyllis Francis.

5. Memorijal Ivana Ivančića – bacački turnir u sklopu Hanžekovićeva memorijala kod NSB-a

2. rujna, dan prije Hanžeka, na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice gledat ćemo 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle.

U nikad boljoj sezoni čak su sedmorica kuglaša bacala preko 22 metra, a dolazak u Zagreb već su potvrdili aktualni svjetski prvak Tom Walsh, olimpijski i svjetski doprvak Joe Kovacs, Darrell Hill, Konrad Bukowiecki… A ovdje ih čeka novi hrvatski rekorder Filip Mihaljević, koji je ove godine bacio 21.84.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged