zagreb burger festival 2020 - everybody loves burgers

5. Zagreb Burger Festival i njegovih 17 kućica zovu vas na Strossmayerov trg

5. Zagreb Burger Festival će se i ove godine održati na poznatoj lokaciji – na prekrasnom Strossmayerovom trgu. A on će se održati od 2. do 13. rujna 2020. godine. Posjetitelji ovog Festivala burgera se pozivaju da “s guštom zagrizu jednu ili više sočnih kombinacija i razmaze svoje okusne pupoljke”.

Zbog ovogodišnje specifične situacije uzrokovanom pandemijom koronavirusa smanjen je broj ugostiteljskih kućica. Ove će godine umjesto lanjskih 27 biti 14 kućica, ali kao pojačanje dolaze i tri food trucka. To su Jamnica Gemišt & Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck. Kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.


Mirisali su na ribe i meso, spravljali su ih i na vegetarijanski način i mijenjali su boje od crvene do zelene. Osmišljavali su ih najbolji burger chefovi iz Zagreba, Pule, Fažane, Splita, Dubrovnika i Ljubljane. Tijekom četiri godine posjetitelji Zagreb Burger Festivala imali su priliku probati nekoliko stotina burgera, a tradicija se nastavlja i ove godine kada Zagreb Burger Festival obilježava peti rođendan.

Zagreb Burger Festival 2020 će Vam otkriti što je novo na burgerskoj sceni

Koje je sastojke je moguće kombinirati i zašto je burger neupitan kralj street fooda? Odgovore na ta pitanja otkrit će posjetitelji jedanaestodnevnog gastro događanja pojačanog odličnim glazbenim ritmovima. Glazbenu uvertiru i završne taktove (prvog i zadnjeg dana festivala) uprizorit će Ozren Kanceljak, a svakodnevno će se za mix pultom izmjenjivati razni hrvatski DJ-i. A u ugostiteljskim objektima moći će se guštati u raznolikoj ponudi burgera i neobičnih prženih krumpirića vrsnih ugostitelja. To su Mate Janković, Ivan Pažanin, Mario Mihelj, Marko Palfi, Goran Nišević i Marin Medak te cocktail majstori Marin Nekić i Adrian Nejašmić.

Ljubitelje slatkih okusa razveselit će slastice Roberta Hromalića. A dodajmo da se sa slano – slatkim okusima odlično se sljubljuju pivo, kasnoljetni kokteli i ginovi. A pripremljeno je i jedno plesno iznenađenje. Omiljeni zagrebački Francuz Nicolas Quesnoit i treneri Plesnog centra Zagreb by Nicolas pretvorit će Strossmayerov trg u plesni podij. I naučiti vas osnovne plesne korake popularnog line dancea ili salse!

Zagreb Burger Festival će biti otvoren od 2. do 13. rujna 2020. godine. Radit će ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 12 do 23. Petkom i subotom će biti otvoren od 11 do 24, a nedjeljom od 11 do 23 sata. Ulaz na festival je besplatan! Više informacija doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged