FMCG Retail Summit Zagreb 2018

5. FMCG Retail Summit Zagreb – analiza stanja i potencijala trgovačkog sektora

Peti po redu FMCG Retail Summit Zagreb, koji će i ove godine, tradicionalno, biti održan u Plaza Event Centru, sudionicima će 22. listopada 2019. godine ponuditi analizu stanja i potencijala domaćeg i regionalnog trgovačkog sektora, kao i analizu dolazećih trendova iz središnje Europe te pregled modela poslovanja na globalnoj razini. Tvrtke u sektoru robe široke potrošnje u idućem razdoblju očekuju veliki izazovi, ali i prilike za rast – koje dolaze uslijed ubrzanog razvoja novih modela poslovanja. U takvom svijetu mijenjaju se izvori prihoda, javljaju se novi troškovi, mijenja se pozicija i pojačava značaj upravljanja proizvodnim, uslužnim i drugim procesima.

Upravo zato 22. listopada posjetite Plaza Event Centar i postanite sudionik najvećeg regionalnog događaja u FMCG-u.

Maloprodaja nikada nije jednostavna, ona je hiperkonkurentna, a rukovoditelji u maloprodaji uvijek sjede na rubu svog sjedala. No, istodobno, maloprodajne tvrtke vrlo su tradicionalne, konzervativne i oklijevaju krenuti u avanturu u nepoznato.

Najveći izazov za trgovce na malo je diferencijacija. Umjesto širenja igrališta, svi teže prema njegovu središtu i nastoje biti sve za svakoga. Rezultat je hiper cijena i promotivna ovisnost. Četvrta industrijska revolucija stavlja pred izazov osnove maloprodajnog modela poslovanja. Za uspjeh u nadolazećem svijetu bit će potrebna hrabrost i avantura, najavio je Jean Jacques Vandenheede, futurolog i stručnjak za retail trendove.

Ovogodišnji govornici vrhunski su stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u FMCG sektoru, a svaki od njih na zanimljiv će način sudionicima predstaviti aktualne teme i najvažnije primjere iz prakse.

Neki od njih su Irena Weber (zamjenica glavnog izvršnog direktora i glavna operativna direktorica Fortenova grupe), Stjepan Roglić (dopredsjednik nadzornog odbora Orbico grupe), Zvonko Popović (vlasnik tvrtke Kanaan), Hrvoje Čeović (direktor prodaje za Srednju Europu tvrtke P&G), Ray Gaul (Senior Vice President – Retail Insights tvrtke Kantar) i Jean-Jacques Vandenheede, futurolog i stručnjak za trendove u maloprodaji i mnogi drugi.


PROČITAJ VIŠE:

Tagged