47. zagreb open ina delta rally 2021.

47. Zagreb Open INA Delta Rally – autoutrka na kojoj se utrkuje 60 posada

Ljubitelji adrenalinskih vožnji i oktana ponovno će doći na svoje – održava se 47. Zagreb Open INA Delta Rally! Najdugovječnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj ugostit će više od 60 posada iz 10-ak europskih zemalja. Dvodnevno natjecanje održat će se od 11. do 13. lipnja 2021. godine u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.


Uzbudljivi brzinski ispiti vozit će se u subotu, 11. lipnja u Zagrebu na Aveniji Većeslava Holjevca i u okolici Jastrebarskog. U nedjelju, 12. lipnja utrke će se voziti na Sljemenu i Lazu. Ceremonijalni start i cilj relija planiran je na parkiralištu TŽV Gredelj, gdje će se nalaziti i servisni park. Na natjecanju će sudjelovati i naši proslavljeni vozači te Inini ambasadori Juraj Šebalj i Viliam Prodan. Podsjetmo, Viliam je nedavno sudjelovao i na prestižnoj utrci WRC Croatia Rallyju.

INA Delta Rally je od 2016. godine dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe. U konačnici i Svjetskom rally prvenstvu (WRC) koje su zaljubljenici u automobilske spektakle ovog proljeća mogli po prvi put uživo pratiti i u Hrvatskoj. Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Europski rally trofej – Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.

INA već tradicionalno daje podršku natjecanju INA Delta Rally

“Drago nam je da nas organizatori ovakvih vrhunskih događaja, sportaši te zajednica prepoznaju kao pouzdanog partnera. Isto čini i više od 200.000 naših kupaca koji svaki dan dolaze na naša maloprodajna mjesta. Našim ambasadorima i svim drugim natjecateljima želim puno sreće. A gledateljima želim da uživaju u uzbudljivim vožnjama”, rekla je Barbara Dorić, članica Uprave INA-e.

“I ovogodišnji Zagreb Open INA Delta Rally održava se u složenim uvjetima epidemije koronavirusa. Unatoč tome, uložili smo veliki napor i uz pomoć brojnih sponzora i donatora pripremili smo izazovno natjecanje. Ono od svih posada traži najveći napor i vještinu za savladavanje svih zamki i izazova 445 kilometara itinerera i više od 150 kilometara brzinskih ispita. Devet brzinskih ispita održavaju se u subotu, 12. lipnja na tradicionalnom prostoru kod Karingtonke, Zagrebačkog velesajma i Avenije Većeslava Holjevca. Vozit će se i na potpuno novoj stazi u podnožju Samoborske gore s jaskanske strane. Drugi dan, u nedjelju, 13. lipnja, vozi se još šest brzinskih ispita na svima dobro znanim stazama na Sljemenu i Lazu“, rekao je Mato Šebalj, predsjednik autokluba INA Delta. Više informacija o utrci doznajte na mrežnim stranicama na adresi ak-inadelta.hr.

Obustave prometa zbog održavanja utrke INA Delta Rally 2021

Automobilistička utrka INA Delta Rally, koja će se održavati u subotu i nedjelju, 12. i 13. lipnja, uvjetuje izmjene na pojedinim autobusnim linijama. I to onima koji kreću sa terminala Glavni kolodvor, kao i na autobusnim linijama 140 (Mihaljevac – Sljeme) te 263 (Dubec – Sesvete – Kašina – Planina Gornja). U subotu, 12. lipnja, od 16 do 20 sati, autobusne linije terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera.

Autobusi linija 166 (Glavni kolodvor – Donji Dragonožec), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 241 (Glavni kolodvor – Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski vrh) i 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić), vozit će sa Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Držićevu, desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

Autobusi će koristiti druga stajališta na svojim trasama

Za vrijeme posebne organizacije prometa, autobusi će iz smjera Glavnog kolodvora koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije. U smjeru Glavnog kolodvora koristit će stajalište Muzej suvremene umjetnosti na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca.

Autobusne linije 220 (Glavni kolodvor – Dugave) i 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), prometuju s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skreću lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Aveniju Marina Držića, desno na Aveniju Dubrovnik, zatim skreću lijevo u Ulicu Savezne Republike Njemačke otkuda nastavljaju uobičajenim trasama. Iz smjera Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije. U smjeru Glavnog kolodvora koristit će stajalište Središće na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke.

Linija 234 i 243 također mijenjaju trasu

Linija 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište) će od Glavnog kolodvora voziti Ulicom Hrvatske bratske zajednice odakle će skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, zatim desno na Aveniju Marina Držića te preko Mosta mladosti i Avenijom Dubrovnik nastavlja vožnju uobičajenom trasom. Iz smjera Glavnog kolodvora, linija 234 će privremeno koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica. U smjeru Glavnog kolodvora privremeno će koristiti stajalište Trnsko na jugozapadnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Trnskog.

Linija 243 (Glavni kolodvor – Kajzerica) će s Glavnog kolodvora prometovati Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Slavonskom avenijom. Zatim Avenijom Marina Držića i Avenijom Dubrovnik iz koje će skretati desno u Cimermmanovu ulicu. Od tamo nastavlja uobičajenom trasom do odredišta. Iz smjera Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište NSK. U smjeru Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Cimermmanova 72a.

Nastavak utrke u nedjelju, 13. lipnja, uvjetuje obustavu autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme) u vremenu od 7.30 do 19 sati. Linija 263 (Dubec – Sesvete – Kašina – Planina Gornja) od 9 do 17.30 sati će biti skraćena. Autobusi će prometovati do stajališta Kašina-okretište. U smjeru Dupca polasci će se ostvarivati prema voznom redu.

Tagged