47. samoborska glazbena jesen :: 2022.

47. Samoborska glazbena jesen najavljuje nastupe vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva

47. Samoborska glazbena jesen ove, 2022. godine, traje od 23. rujna do 2. listopada uz nastupe vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva. Samoborska glazbena jesen festival je koji već 47. godinu zaredom promiče vrhunsku umjetnost. Posebno tijekom posljednjih dvadesetak godina, festival se opsegom te kvalitetom i raznolikošću programa razvio u manifestaciju koja svojim sadržajem predstavlja kulturnu vrijednost od nacionalnoga značaja.


Festival je to u čiju je temeljnu filozofiju utkana ideja tolerancije, otvorenosti i pozitivnoga promišljanja glazbe i umjetnosti. SGJ tako u svoj program s radošću prima najrazličitije profile koncerata i projekata. Izvodit će se od rane glazbe pa sve do suvremenoga izričaja, od solističkih nastupa pa sve do koncerata simfonijskog orkestra. Ono što je svim tim programima zajedničko jest iznimnost i posebnost sadržaja, visoka razina njegova predstavljanja i interpretacije. No, tu je i istinski entuzijazam u stvaranju umjetnosti i prenošenju njezine poruke.

Samoborska glazbena jesen vodi posebnu brigu o hrvatskim autorima

I to onima iz glazbene povijesti, ali i suvremenim, živućim autorima. Jedan od značajnijih projekata u tom smislu jest i narudžba novoga djela hrvatskoga skladatelja, koju festival naručuje svake godine za pobjednika natjecanja Ferdo Livadić. Ove godine to je Tomislav Oliver, hrvatski skladatelj mlađe generacije. A on je napisao novo djelo za prošlogodišnjeg laureata Livadića, tenora Filipa Filipovića.

Svečano otvaranje 47. samoborske glazbene jeseni bit će u petak, 23. rujna u 2022. godine u 20 sati u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru. Cjelokupni program Festivala i točne lokacije i satnice možete doznati ovdje (PDF dokument). Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija RH, Zagrebačka županija i Grad Samobor. Sve informacije o ulaznicama dostupne su na mrežnoj stranici SGJ-a na adresi samobor-festival.com.

Tagged