34. dani piva karlovac 2021

34. Dani piva Karlovac – sve je spremno za najveći hrvatski pivski festival

Najljepši gradski perivoj kao pozornica svih događanja, 12 vodećih domaćih glazbenih imena, najbolje pivo, sati i sati dobre zabave i raznolikog programa – uskoro počinju 34. Dani piva Karlovac! Ovaj tradicionalni petodnevni festival piva, ali i glazbeno-scenski spektakl, Karlovčane i njihove posjetitelje očekuje na Šetalištu dr. Franje Tuđmana.

Dani piva se održavaju od 27. do 31. kolovoza 2021. godine, a posjetilje već od prvog dana očekuje nezaboravan provod. Naime, Karlovac tradicionalno u zadnjim danima kolovoza postaje dinamična pozornica. Na njoj glavnu ulogu imaju ljubitelji piva, najbolji domaći glazbenici, ali i nezaboravna turistička i gastro ponuda. To potvrđuje i ovogodišnji program.


“Iz godine u godinu trudimo se svojim sugrađanima i gostima ponuditi nešto novo. Dani piva u Karlovcu više nisu samo još jedan festival. Ovo je najveća pivska manifestacija koja u prostoru najljepših gradskih perivoja i jedinstvene kulturno-povijesne baštine u pet festivalska dana okupi posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske”, rekao je gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić.

Uz Massima, prvi će dan na pozornicu izaći i svojevrsna institucija rock glazbe – Zabranjeno pušenje

Ovaj energični bend više od 40 godina pomiče granice glazbe u regiji i nedvojbeno je da će zajedno s ostalim imenima pripremiti pravi spektakl. Za to će se pobrinuti i Silente, bend koji hitovima osvaja domaće i regionalne glazbene visine. Dio bogatog programa bit će i prekaljeni rockeri benda Goran Bare & Majke.

Jamac dobre zabave je i maskirani electro pop duo Nipplepeople. Na pozornicu će stati i Vojko V kojem će se pridružiti i trap senzacija Z++ koji je pokrenuo potpuno novi glazbeni val na domaćoj glazbenoj sceni. Uz Natali Dizdar, posjetitelji 34. Dana piva Karlovac dugo će pamtiti i nastup grupe Detour. Kako bi Dani piva bili pravi glazbeni i zabavni spektakl pobrinut će se i legenda domaće glazbene scene Željko Bebek te jedan od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih bendova – splitski TBF. Energičnoj atmosferi pridonijet će i trio Tight Grips čije nastupe karakterizira žestok, ali na momente ambijentalan i eksperimentalan zvuk.

Dani piva Karlovac vas uz glazbeni program poziva i na raznoliku gastronomsku ponudu

Uloga voditeljice otvorenja festivala pripala je jedinstvenoj Idi Prester, glazbenici, voditeljici i društvenoj komentatorici. Od nje se očekuje da spontanim nastupom i beskrajno pozitivnom energijom s lakoćom osvoji festivalsku publiku. I u okviru 34. Dana piva nastavlja se kampanja podizanja svijesti o tome da maloljetnici ne bi smjeli konzumirati alkohol. Već poznate Ja sam 18+ narukvice dijelit će se na svim lokacijama na kojima se poslužuju alkoholna pića.

I ove godine pivo će se točiti u posebne festivalske plastične čaše napravljene od recikliranog materijala. Novost je i prva pivska akademija. Majstori pivari Karlovačke pivovare pripremili su dvodnevni program u okviru kojeg će sudionici pripremiti vlastito pivo. A najbolje je što to isto pivo, nakon što ga pripreme, mogu ponijeti kući!

Tijekom trajanja Dana piva bit će organiziran festivalski vlak na relaciji “Zagreb – Karlovac – Zagreb”

U okviru promocije odgovorne konzumacije za sve posjetitelje koji na Dane piva dolaze iz Zagreba, Karlovačko će organizirati festivalski vlak na relaciji Zagreb – Karlovac – Zagreb. Linija vlaka će u periodu od petka do nedjelje voziti na relaciji Glavni kolodvor Zagreb – Karlovac centar. Cijena povratne karte iznosit će simboličnih 10 kuna. Polazak iz Zagreba predviđen je za 18:50 sati, dok je planirani povratak u ponoć, nakon završetka programa.

Svim posjetiteljima koji na Dane piva dolaze osobnim automobilom besplatan parking bit će im osiguran na ŠRC Korana. Za vrijeme trajanja festivala, svaki dan u periodu od 18 sati do ponoći, prometovat će posebna besplatna festivalska autobusna linija. Ona će goste pristigle osobnim automobilima prevoziti s lokacije ŠRC Korana do centra Karlovca i natrag.

Dani piva Karlovac i glavni sponzor Karlovačko imaju “neraskidivu” vezu kroz najveću pivsku manifestaciju u Hrvatskoj

“Dani piva poseban su događaj koji pokazuje snažnu vezu između Karlovačkog piva i grada Karlovca. Iako sam osobno po prvi put dio ove velike priče, uzbuđenje vezano uz Dane piva koje vlada kod nas posljednje vrijeme potvrđuje značaj ovog festivala za sve sudionike. Iz godine u godinu pomičemo granice kako bismo gostima omogućili jedinstveno iskustvo iza kojeg su sati i sati marljivih priprema”, rekla je Marta Bulhak, predsjednica Uprave HEINEKEN-a Hrvatska.

“Dani piva kao najprepoznatljivija karlovačka manifestacija imaj snagu privući novu turističku potražnju. Uvjereni smo da će posjetitelji motivirani dolaskom na manifestaciju otkriti i ostale prirodne i kulturne posebnosti našeg grada. A nadamo se da će razmotriti i našu cjelokupnu turističku ponudu. Sam pivski brend Karlovca dodatno jačamo suradnjom s našim ugostiteljima kroz posebnu pivsku gastronomiju. To su slana i slatka jela pripremljena s pivom koju posjetitelji radu kušaju”, rekla je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

S obzirom na postojeće epidemiološke preporuke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite u svrhu sprječavanja prijenosa koronavirusa na okupljanjima, za sve posjetitelje koji u Danima piva žele uživati u prvim redovima, organizatori su pripremili posebnu lokaciju za provođenje brzih antigenskih testova. Više informacija o programu manifestacije te novostima u ponudi možete pronaći na službenoj stranici festivala na adresi danipiva.net.

Tagged