31. dani hrvatskog filma 2022.

31. Dani hrvatskog filma donose čak 72 domaća filmska ostvarenja

Selekcija za nadolazeće, 31. izdanje filmskog festivala Dani hrvatskog filma je završena. Od čak 179 prijavljenih radova odabrana su 72 filmska ostvarenja koja za cilj imaju predstaviti aktualnu domaću produkciju kroz pet kategorija. A te kategorije su animirani film, dokumentarni film, eksperimentalni film, igrani te namjenski film i video spot. Ovogodišnje izdanje Dana hrvatskog filma održat će se od 10. do 14. svibnja 2022. godine u kinu Tuškanac.


U kategoriji animiranog filma selektorica Jelena Pašić odabrala je 10 filmova. U kategoriji dokumentarnog filma Janko Heidl odabrao je 15 filmova, Damir Radić u kategoriji je eksperimentalnog filma odabrao 16 naslova, dok je Dragan Jurak u kategoriji igranog filma odabrao 16 ostvarenja. U kategoriji namjenskog filma i video spota Miro Frakić odabrao je 15 filmova.

Spomenuti se filmovi na filmskom festivalu Dani hrvatskog filma natječu za brojne nagrade. To su Grand Prix u niz kategorija, Nagrada Zlatna uljanica Glasa Koncila, nagrada Jelena Rajković koju Društvo hrvatskih filmskih redatelja dodjeljuje najboljem redatelju ili redateljici u dobi do 30. godinaNagrada za etiku i ljudska prava te Nagrada publike. Više informacija o programu i satnici projekcija na mrežnim stranicama Festivala na adresi dhf.hr.

Tagged