30zona - kozari bok zagreb - 2022.

30zona – najžešći zagrebački reperi od Kozari Bronxa do Boogalooa

Iako se repom bave, kako kažu, od četvrtog razreda osnovne škole, samo tri godine je trebalo da se 30zona proslavi! Od zagrebačkog Bronxa znanog i kao Kozari Bok došli su najgledanije regionalne serije i filma Južni vetar. A uspjeli su snimiti i vlastiti album i EP. Tu je bilo i nekoliko velikih nastupa, čak 30 video spotova te milijunskih brojki na Youtubeu i Spotifyju.


A sada 30zona najavljuje veliki samostalni koncert koji će se održati u subotu, 22. siječnja 2022. godine, u zagrebačkom klubu Boogaloo. Uzmu li se u obzir posljednje dvije godine i svojevrsna pauza u glazbenoj industriji, uspjeh je to vrijedan filmskog momenta. Tim više jer je došao tiho, bez medijske prisutnosti.

Rap/trap bend čine Shin i Galaš, dva nerođena brata iz Kozari Boka

A oni se zapravo zovu Antonio Martinović i Petar Mateo Glavaš. Kako piše izdavač Yem o ovom rap/trap dvojcu, Kozari Bok je jedini zagrebački kvart koji se može poistovjetiti s riječju ghetto. A njihove pjesme nose baš tu dozu surove iskrenosti. To je svojevrsni gangsta rapa. Tečan, brutalan, proživljen, no vrlo je odmjeren i efektan storytelling. Svaka njihova pjesma nosi svoju priču i vrlo intenzivnu atmosferu. A takva je i nova, upravo objavljena pjesma Stari Shin, singl kojim 30zona najavljuju novi album naziva 300. Nakon studijskog albuma 30 (2020.) i EP-ja 6 (2021.), novi album 300 nastavit će put prethodnika tako da će i dalje biti pogodan za ljubitelje tvrđeg zvuka.

Shin i Galaš zajedno snimaju od 2018. godine, dok će im koncert u Boogaloou, nakon festivalskih nastupa na pozornicama Exita i Tvornice kulture, biti prvi veliki samostalni koncert u karijeri. Širem broju slušatelja, 30zona postali su poznati nakon što je njihova pjesma Pos’o odabrana za odjavnu špicu jedne od epizoda ekstremno popularne serije Južni vetar, a pjesma Divlja igra za soundtrack nedavnog blockbustera Južni Vetar 2: Ubrzanje. Sve što se od četvrtog osnovne skupljalo u tih 30zona, doživjet će svoju kulminaciju u subotu, 22. siječnja 2022. godine u klubu Boogaloo. Zbog svega navedenog vrijedi otići na ovaj gangsta rap koncert! Više o ovom bendu iz Kozari Bronxa doznajte na njihovom Instagram profilu.

Video: 30zona – Divlja igra (Južni vetar 2 Official Soundtrack)

Tagged