rock&off glazbena nagrada 2021

3. Rock&Off nagrada – svirke uživo i nagrade najboljima stižu Vam virtualno

Uskoro ćemo saznati koja su domaća imena svojom glazbom zaslužila dodjelu Rock&Off nagrada, ali i obilježila 2020. godinu! Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off ove godine zbog pandemije koronavirusa emitirat će se online, no to ne znači da publika neće moći uživati u nastupima omiljenih izvođača.

Uživo iz Tvornice kulture u četvrtak, 4. veljače 2021. godine u 20 sati moći ćete pratiti dodjelu nagrade, kao i nastupe iznenađenja nominiranih izvođača. Izravan prijenos moći ćete pratiti na YouTubeu i Facebooku Rock&Off-a te na brojnim domaćim portalima.

Je Veux, Alejuandro Buendija, Nika Turković, One Possible Option, Boris Štok, Zvjezdan Ružić i Mark Mrakovčić potvrdili su svoje nastupe na dodjelama nagrada, ali još nisu otkrili sva iznenađenja koja pripremaju. Irena Žilić i BluVinil na pozornicu dolaze u potpuno drugačijem, ali opet iskrenom izdanju, a o čemu se točno radit moći ćete provjeriti 4. veljače.

Žiri Rock&Off-a čini 83 novinara iz relevantnih domaćih medija, a upravo oni glavni su “krivci” i za ovogodišnje nominacije ove nagrade. Oni svakodnevno prate glazbu, preslušavaju nova izdanja i pišu o njima stoga kad oni kažu da je nešto najbolje, onda to zasigurno i jest!

Devet kategorija nagrade Rock&Off

  • Album godine
  • Pjesma godine
  • Veliki prasak
  • Koncertni izvođač godine
  • Izvođač godine “Rock&Off”
  • Izvođač godine “Pop&Off”
  • Izvođač godine “Rap&Off”
  • Izvođač godine “Elektro&Off”
  • Izvođač godine “Jazz&Off”

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu Iskonovu nagradu publike.

Tko su nominirani na Rock&Off nagradu?

Podsjetimo, Alejuandro Buendija, Je Veux, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković odmjerit će snage u kategoriji Album godine, dok se za pobjedu u kategoriji Pjesma godine “bore” Boris Štok, Goran Bare & Majke, Je Veux, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković. BluVinil, Je Veux ili Nika Turković osvojit će Rock&Off nagradu za Veliki prasak godine.

Rock&Off snage odmjerit će J.R. August, Mark Mrakovčić i One Possible Option, u Pop&Off kategoriji nominirani su Boris Štok, Irena Žilić i Je Veux, a za Rap&Off naslov godine natječu se Alejuandro Buendija, Elemental i Kandžija.

“Gusto” je u kategoriji Jazz&Off, gdje su nominirani Chui, Doringo, Tamara Obrovac, Transhistria Ensemble i Jazz orkestar HRT-a, Trokut i Zvjezdan Ružić. Za Electro&Off izvođača godine konkuriraju ABOP, pocket palma i The Siids.

Rock&Off Nagrada za životno djelo pripale su nezamjenjivim glazbenim kritičarima, Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku

Dosadašnja izdanja nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off još uvijek se među ostalim prepričavaju i kao jedni od najboljih tuluma u gradu, a iako je ove godine sve spriječio virus koji hara svijetom, organizatori su obećali da će tu “nepravdu” ispraviti na ljeto kada epidemiološke mjere to dopuste.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Tagged