galerija klovićevi dvori, gornji grad, zagreb / srpanj 2015.

21. sezona Ljetne scene Amadeo održat će se u atriju Galerije Klovićevi Dvori od 18. kolovoza do 11. rujna

Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine učinio je dugogodišnji dom Ljetne Scene Amadeo u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja neupotrebljivim za održavanje programa. Zahvaljujući Galeriji Klovićevi Dvori omogućeno je da se ovogodišnji program održi u prostoru atrija Galerije pa će tako i ove godine Ljetna scena Amadeo realizirati svoj program u kojem će nastupiti vrhunski hrvatski glazbeni umjetnici. U svojoj 21. sezoni Ljetna Scena Amadeo pružit će zagrebačkoj i inozemnoj publici vrhunski glazbeni program u kojem će sudjelovati brojna umjetnička imena.

Kroz kolovoz i rujan, u sklopu programa Ljetne scene Amadeo nastupit će kantautor Drago Mlinarec, pijanist Aljoša Jurinić, skladatelj i pijanist Matej Meštrović, pijanist Matija Dedić, Ansambl Acoustic project, Harlequin Art Collective, grupa Duende i gosti, Borna Šercar`s Jazziana Croatica, Mariachi los Caballeros, Ansambl Illyrica, Jazz orkestar HRT-a, glazbena družina Cinkuši te Zbor HRT-a.

“Realizacija ovogodišnjeg programa predstavljala je veliki izazov za Programski odbor Scene AMADEO. Zagrebački potres u kombinaciji sa nepredvidivom epidemiološkom situacijom vezanom za COVID-19 rezultirao je organizacijom koncerata u prostoru Galerije Klovićevi dvori u suradnji sa hrvatskim glazbenim umjetnicima. Posebno nas veseli počatak suradnje sa Hrvatskom radio – televizijom u organizaciji koncerata za koju vjerujem da će postati tradicionalna”, rekao je Nenad Jandrić, utemeljitelj i voditelj Ljetne Scene Amadeo.

U okviru izložbenog programa, 18. rujna otvara se Stari svijet, izložba kiparice Manuele Pauk. Jedanaesta je to izložba iz ciklusa izložbi posvećenih članici Programskog odbora Scene Amadeo, prerano preminuloj slikarici Izabeli Šimunović (1970. – 2010.), kojima se predstavljaju likovni umjetnici čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

S obzirom na situaciju s epidemijom korona virusa, a u svrhu zaštite posjetitelja i izvođača, Ljetna scena Amadeo strogo će se pridržavati svih smjernica i naputaka Nacionalnog stožera, što podrazumijeva osiguravanje socijalnog razmaka u gledalištu te upotrebu dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih pomagala. Preporuča se kupnja ulaznice online.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged