bučijada u ivanić-gradu | 2023.

19. Bučijada u Ivanić-Gradu je u znaku čokoladnih pralina s bučom!

Turističko-gospodarska i gastronomska Bučijada 2023 u Ivanić-Gradu stiže u svom 19. izdanju bogatog programa na nekoliko lokacija. Ukratko, očekuje vas zabavan početak jeseni u znaku buča! Najposjećenija jesenska manifestacija ovog kraja “19. Bučijada u Ivanić-Gradu” održat će se od petka do nedjelje, od 6. do 8. listopada 2023. godine u organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada. I dodajmo, ovogodišnja kuma Bučijade je paraolimpijka u plivanju Paula Novina.


Svečano otvaranje održat će se u subotu, 7. listopada 2023. godine u 11 sati. Otvorenje Bučijade će se održati na glavnoj pozornici na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu, kada će uz gradonačelnika Javora Bojana Leša otvaranju nazočiti brojni uzvanici. A na samoj manifestaciji će svoje proizvode i usluge predstaviti 170 izlagača i 15-tak ugostitelja koji će zajedno tvoriti najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj.

U ponudi će biti bučino ulje, bučnice, pivo od buče i juha od buče. A za ljubitelje slatkog tu su bučokremšnite i nove ekskluzivne čokoladne praline punjene bučinim namazom i bučinim uljem. Bogatu gastronomsku ponudu dodatno će začiniti Show cooking sa chefovima Melkiorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem. Tako će poznati hrvatski kuhari i savjetnici u subotu od 12 do 14 sati pripremati specijalitete od buča.

Mnoštvo dekoracija od buča biti će postavljeno u središnjem gradskom parku

A tu će biti postavljeni i photo i selfie punktovi. Također, na temu ukrašavanja, održat će se i radionica s poznatom voditeljicom TV emisije Vrtlarica, Kornelijom Benyovsky Šoštarić. Za djecu će biti mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi kada će se moći sudjelovati u jedenju kremšnita od buča, pogledati mađioničarske i kazališne predstave, utrkivati se drvenim konjićima, natjecati u gađanju lukom i strijelom, skakanju u vrećama, gađanju limenki, u letećem kuglanju i brojnim drugim igrama. Uz brojne igraonice, radionice i sportske aktivnosti svatko će pronaći neku zabavu. Posebno atraktivna za male, ali i velike bit će vožnja buča kočijom kroz grad.

19. Bučijada ima i glazbeni dio programa koji kreće u petak, 6. listopada, u 19 sati, nastupom grupe Silente. A nakon njih, u 21 sat slijede 4 Tenora. U subotu, 7. listopada, od 20 sati posjetitelje će zabavljati Halid Bešlić te od 22:30 sata DJ Nick Bane. Bučijada 2023 se zatvara u nedjelju, 8. listopada, a zatvorit će ju u 19 sati Maja Šuput te u 21 sat Reanimatori.

U sklopu programa nastupat će i mladi rock bandovi, puhački orkestri i KUD-ovi, a mažoretkinje će predstaviti i svoje nastupe. Nakon (ili prije) Bučijade, u blizini samog grada, posjetite i veliki posavski kukuruzni labirint Hrvatica u Dubrovčaku Lijevom koji će biti prigodno ukrašen bučama. Očekuje vas uzbudljiva igra potrage kroz kilometar staza samog labirinta! Parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija. No, krećete li iz Zagreba, svakako iskoristite posebni vlak Bučko Express. Dođi, okusi, osjeti, vidi – vrijeme je za 19. Bučijadu! Cjelokupni program ove manifestacije dostupan je ovdje.

VIDEO: Dođite na manifestaciju Bučijada 2023, ali i istražite Ivanić-Grad

Tagged