18. bučijada ivanić-grad :: 2022.

18. Bučijada Vas poziva u Ivanić Grad – zabavite se uz Gibonnija i Detour!

Bučijada u Ivanić-Gradu najiščekivaniji je vjesnik jeseni, a ove, 2022. godine, svoja vrata posjetiteljima otvorit će po 18. put! Najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održat će se od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine na više lokacija u Ivanić-Gradu.

Turistička zajednica Ivanić-Grada i ove se godine potrudila složiti program prilagođen svim uzrastima, s najboljim proizvodima i običajima koje ovaj dio Posavine i Moslavine nudi. Uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice svoje će proizvode i usluge predstaviti više od 160 izlagača na 13 lokacija. Dodajmo da će se svečano otvaranje 18. Bučijade održati u subotu, 1. listopada 2022. godine u 11 sati na glavnoj pozornici na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu.

Večer prije samog otvaranja očekuje nas koncert grupe Detour

U subotu, 1. listopada, na istoj će lokaciji zapjevati Gibonni, a u nedjelju Đani Stipaničev i Renata Sabljak. Glavna zvijezda Bučijade svake je godine pomno odabrani kum ili kuma, a ovoga puta tu će prestižnu titulu ponijeti sportski novinar Marko Šepat, čiji dolazak se očekuje na glavnoj pozornici u nedjelju.

Također, Bučijada 2022 vas da dođete u Ivanić-Grad i uživate u craft pivu od buče i škrletu moslavačkih vinara, kao i raznim bučnicama, juhama, kremšnitama i ostalim delikatesama od buče. U Prezentacijskom centru na tržnici Maznica možete razgledati izložbu o bučama. Isprobajte vožnju buča kočijom pored Vatrogasnog doma te posjetite izložbe i radionice u Muzeju Ivanić-Grada i Pučkom otvorenom učilištu.

Uz mnoge aktivnosti održat će se i Mala Bučijada

Razne predstave, natjecanja, igraonice, Buča selo i atraktivne dekoracije od buča po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva očekuju posjetitelje na Maloj Bučijadi! Ona će se održati u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada, na Sportskom parku Zelenjak i u gradskom parku.

Svakako ne zaboravite posjetiti i prvi posavski kukuruzni labirint “Hrvatica” u Dubrovčaku Lijevom kod Ivanić-Grada. Motiv kukuruznog labirinta preuzet je s posavske narodne nošnje Hrvatica, karakteristične za ovaj dio Posavine. A time je dobivena dodatna povezanost s lokalnim kulturno-povijesnom baštinom. Naravno, za ovu priliku labirint će osvanuti u novom ruhu, prigodno ukrašen bučama.

  • Program 18. Bučijade možete doznati ovdje (PDF dokument).

Parking se za vrijeme Bučijade neće naplaćivati i bit će organiziran na nekoliko lokacija. No, krećete li iz Zagreba svakako ne zaboravite i na Bučko Express, koji u subotu i nedjelju kreće s Glavnog kolodvora u 9:20 sati. Dodajmo da je povratkom ovog vlaka predviđen u 18:07 sati. Dođi, okusi, osjeti, vidi – vrijeme je za 18. Bučijadu! Više informacija kao i točnu satnicu programa doznajte na mrežnim stranicama Turističke zajednice Ivanić-Grad.

VIDEO: 18. Bučijada Vas zove u Ivanić-Grad!

Tagged