17. human rights film festival 2020

17. Human Rights Film Festival održava se u kinu Tuškanac te u Dokukinu KIC

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, publici će predstaviti mnoge od najzapaženijih novih (umjetničkih) igranih, dokumentarnih i inovativnih / eksperimentalnih filmova. Iako je Kino Europa, dosadašnja glavna festivalska lokacija, zatvorena što nam je predstavljalo veliku prepreku u pripremi ovogodišnjeg festivala, glavne programske cjeline realizirane su u sličnom obimu i s užim selektorskim grlom što je rezultiralo i visokom kvalitetom programa. Glavnina programa prikazivat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac te u Dokukinu KIC, a u Rijeci u Art-kinu Croatia.

17. Human Rights Film Festival traje od 1. do 8. prosinca 2019. godine. Ulaz na sve projekcije i programe HRFF-a je slobodan.

U filmskom programu premijerno će se prikazati naslovi autora kao što su Pedro Costa (Vitalina Varela), Céline Sciamma (Portrait of a Lady on Fire), Sergej Loznica (State Funeral) i Mads Brugger (Cold Case Hammarskjold) te najbolje iz nove i najnovije generacije svjetskog filma kao što su naslovi Pietra Marcella (Martin Eden), Olivera Laxea (Fire Will Come), Shengze Zhua (Present, Perfect) ili Ivana Markovića (Centar).

Festival će se 1. prosinca 2019. godine svečano otvoriti projekcijom višestrukog dobitnika nagrada na festivalu u Sundanceu te dobitnikom dvadesetak drugih vrijednih nagrada – dokumentarnim filmom Zemlja meda Tamare Kotevske i Ljube Stefanova o vrsnoj medarki Hatidži koja živi kilometrima daleko od razvijenog svijeta u ostacima makedonskog planinskog sela, bez puteva, bez struje i vode, no u fascinantnom paktu s pčelama i prirodom.

Slično kao na prošla dva HRFF-a, važan popratni program čini Revija malih književnosti u organizaciji književnog kluba Booksa, u čijem je ovogodišnjem fokusu književnost Egipta.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “17. Human Rights Film Festival održava se u kinu Tuškanac te u Dokukinu KIC

Comments are closed.