cirkuski ulični festival | 12. cufus samobor | 2023.

12. Cu’fus, Cirkuski ulični festival u Samoboru, održava se od 19. do 21. svibnja 2023. godine

Cirkuski ulični festival u Samoboru, točnije 12. Cu’fus, održavat će se od petka do nedjelje, od 19. do 21. svibnja 2023. godine. Mjesto održavanja je Trg kralja Tomislava i parku oko Muzeja Samobor, na kojima će se održavati cjelodnevni program. Podsjetimo, Cu’fus je međunarodni festival cirkuske umjetnosti koji se održava od 2011. godine u Samoboru. A organizacijski tim čine cirkuski umjetnici i zaljubljenici u cirkusku umjetnost.


Gostujuće trupe i umjetnici na ovogodišnjem festivalu su Circooltura (Švicarska), Krumppir (Venezuela), 4 Monkeys (Italija), Flame Rain Theatre (Austrija), Duo Ariadna (Italija), Wunder Tandem (Italija), Tricycle trauma (Hr), Cirkultura (Hr), Loop Cirkus (Hr), Cirkorama (Hr), Marijana Matoković (Hr)… A program festivala uključuje CirkoKolaž, Otvorenje festivala, Eksperimentalni petak, Cu’fusek, cirkuske ulične predstave i radionice cirkuskih vještina. A tu ćete naći i Chillibar, glazbeni program, prezentacije, brojne izlagače… Cirkuski ulični festival u Samoboru je i ove, 2023. godine, besplatan, uz “obaveznu” donaciju u šešir. Svi pod mus’ na Cu’fus!

Što još donosi 12. Cirkuski ulični festival u Samoboru?

CirkoKolaž je cirkuski kabaret produciran od strane organizacijskog tima festivala. On se izvodi na pozornici u parku ispred Muzeja Samobor, kao prvi program festivala. CirkoKolaž je namijenjen najmlađima i odvija se u suradnji sa samoborskim DV Izvor. Otvorenje festivala odvit će se na Trgu kralja Tomislava. U paradi otvorenja će sudjelovat će umjetnici koji nastupaju na festivalu, a režiju potpisuje Mario Kovač. Dodajmo da će organizacijski tim i dogradonačelnik grada Samobora otvoriti festival uz par prigodnih riječi.

Eksperimentalni petak naziv je za program prvog dana festivala. Program je usmjeren na suvremene forme u cirkuskoj i srodnim umjetnostima u obliku predstave, performansa, prezentacije, instalacije, multimedije… Cu’fusek je dječji program na festivalu, a odvija se u prijepodevnom terminu. On uključuje predstave, performanse, glazbu, likovni program i čitanje priča u suradnji sa dječjim odjelom Gradske knjižnice Samobor i cirkuskom umjetnicom. Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina. Umjetnici koji nastupaju na festivalu dolaze iz Švicarske, Italije, Venezuele, Austrije, Hrvatske… Predstave će se održavati u parku oko Muzeja Samobor i na Trgu kralja Tomislava.

Radionice cirkuskih vještina održavaju se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati u parku iza Muzeja Samobor

Radionice cirkuskih vještina uključuju vožnju monocikla, vrtnju hula hoopa, zračne vještine, POI, slackline, žongliranje… Osim vođenih radionica ovdje su i hula hoop rekviziti za slobodno korištenje tokom festivala. ChilliBar program smješten je iza Muzeja Samobor i odvija se od 12 sati subotom i nedjeljom. Na njemu nastupaju heroji scene i pune park ambijentalnim zvukovima od kojih noge same plešu.

Glazbeni program uključuje glazbenike i eksperimentalne umjetnike koji će svoje izvedbe namijenjene za ples u parku izvesti tokom subote i nedjelje. Prezentacije vještina odvijati će se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati ispred Muzeja Samobor, a u programu će nastupati polaznici tečajeva cirkuskih vještina i srodnih umjetnosti. A tu su i Izlagači kao neizostavni dio festivala sa svojim kućicama i štandovima. Cirkuski ulični festival u Samoboru održat će se od 19. do 21. svibnja 2023. godine, a sve dodatne informacije doznajte putem službenog Facebook profila.

Tagged