ronjenje 2020

1. hrvatski ronilački kongres na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Nautica 2020

Zagreb postaje ronilačko središte u ovom dijelu Europe – po prvi puta Zagrebački velesajam domaćin je ronilačkog kongresa u organizaciji Promocije ronjenja. Na 1. hrvatskom ronilačkom kongresu, ronilačka struka, dotaknut će i obraditi brojne teme vezane za ronjenje u Hrvatskoj. Kroz dva dana, koliko kongres traje i mnogobrojne panele stručnjaci iz raznih područja raspravit će o zanimljivim i za ronjenje važnim temama. Dotaknut će se turističkog potencijala naše zemlje i produljenja sezone kroz ovu granu turizma.

Osim toga stručnjaci će prezentirati svoja znanja i iskustva iz raznih područja, medicine, sigurnosti, podvodne fotografije, zakonske regulative i brojnih drugih.

Zagrebački velesajam na jednom mjestu okupit će rekordere u ronjenju na dah, sa zapaženim domaćim, ali i svjetskim rezultatima. Osim njih, kongres će predstaviti i najbolje majstore podvodne fotografije, čiji radovi krase brojne naslovnice popularnih svjetskih časopisa.

Poseban naglasak kongresa stavljen je na ekologiju i zaštitu podmorja, kao preduvjeta za razvoj ove grane turizma. Za razvoj ronilačkog turizma u Hrvatskoj izuzetno je važno podizanje razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju. Upravo će se na kongresu obrađivati tema ekologije te ulaganje u ekološke akcije i projekte koji doprinose očuvanju Jadranskog mora. Mora koje svojim prirodnim ljepotama i netaknutoj prirodi privlači sve veći broj zaljubljenika u morske dubine.

Zahvaljujući razvoju ronilačke opreme ronjenje kao aktivnost dostupno je širokom krugu ljudi te je postalo zanimljiv i zabavan oblik razonode za današnjeg turista kojeg više ne zadovoljava sunce i more već traži dodatne sadržaje kojima bi obogatio svoj godišnji odmor.

Kongres će biti i mjesto razmjene iskustava svih dionika ronilačke struke, od vlasnika ronilačkih centara, instruktora ronjenja, trgovaca ronilačkom opremom, do samih turista zainteresiranih za ovu granu turizma. Svi sudionici kongresa imat će jedinstvenu priliku doznati najnovije trendove i informacije iz svijeta ronjenja.

Temeljem postojećeg stanja u ronjenju i pripadajućih sportskih, gospodarskih, ekoloških, turističkih i drugih brojnih pratećih aktivnosti, a u cilju međunarodne razmjene iskustva i znanja, promocije ronilačkih lokacija te prijedloga za poboljšanje ronilačke ponude Agencija Promocija ronjenja organizira 1. hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 21. i 22. veljače 2020. godine u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu (Dvorana Brijuni) u sklopu sajma Nautike.


  • foto: Damir Zurub

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “1. hrvatski ronilački kongres na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Nautica 2020

Comments are closed.