doček tromilijuntog putnika | zračna luka franjo tuđman | 2017.

Zračna luka Franjo Tuđman certificirana kao sigurna zračna luka u uvjetima pandemije koronavirusa

Zračna luka “Franjo Tuđman” je sigurna zračna luka u ovim pandemijskim uvjetima. Naime, zagrebački aerodrom je uspješno prošao program akreditacije za uspostavu zdravstveno-sigurnosnih mjera u uvjetima pandemije koronavirusa na zračnim lukama. Dodajmo, taj je program razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World). A riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines).

Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja. Ali i da li poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika. Dodajmo da je ovaj program izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations). Također, u taj proces dodani su i najboljim primjeri iz industrije. A u provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman Zagreb dokazala je da pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima. I tako je MZLZ dobila certifikat AIRPORT HEALTH ACCREDITATION u trajanju od narednih 12 mjeseci.

“Izuzetno smo ponosni na visoko postignuće u zahtjevnom procesu provjere upravljanja svim mjerama zaštite od COVID-19 infekcije u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Certifikatom sigurne zračne luke u uvjetima COVID-19 pandemije koju smo dobili među prvim zračnim lukama Europe, dokazali smo predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga. To je preduvjet postupnog oporavka prometa u zračnoj luci”, rekao je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb. Više informacija o pandemiji koronavirusa doznajte na Wikipediji.

Tagged