anna baničević - zizoo - 2018

Zizoo zabilježio rast zahvaljujući izvrsnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj

Zizoo je vodeća platforma za iznajmljivanje brodova i najbrže rastuća tvrtka u industriji. Tvrtka je osnovana 2015. godine i do sada je oformila talentirani i internacionalni tim koji uključuje stručnjake iz najboljih svjetskih tehnoloških i putničkih tvrtki kao što su Google, Booking, Kayak i Trivago. Kako bi podržao i odgovorio na zahtjeve tržišta, koje ukazuje na sve veću potražnju klijenata za odmorom na brodu, Zizooov tim će u sljedećih šest mjeseci sa sadašnjih 60 porasti na 100 zaposlenih.

Tvrtka će vrhunske talente zapošljavati u svim odjelima što uključuje i web programere, marketinške stručnjake prodajne menadžere te osobe za pružanje korisničke podrške.

Rastući tim revolucionira nautičku industriju

Od početka rada Zizoo je odmor na brodu uspješno pretvorio u mainstream fenomen. Jedinstvena marketinška strategija tvrtke posebno je privukla kupce koji nikada ranije nisu bili na brodu – više od 85% kupaca je prvi put bilo na brodu i to njih većina u kategoriji između 20 i 40 godina. Povećana potražnja milenijalaca za odmorom na brodu i iskustva jedrenja pruža charter tvrtkama veliku priliku da preinače i povećaju svoje prihode. Osim toga, impresivna visoka stopa klijenata se rado vraća čime se dokazuje potencijal povezivanja tog tržišta s charter tvrtkama.

Hrvatska na vrhu

Hrvatska je i dalje najpoželjnija destinacija kada je u pitanju jedrenje i odmor na brodu s ostvarenih 52,38% rezervacija za hrvatske čartere u 2018. godini (to je na godišnjoj razini dvostruki rast), nakon čega slijedi 14,69% rezervacija ostvarenih u Grčkoj. Najveći je, međutim, porast interesa talijanskih klijenata koji žele ploviti Hrvatskom. Uz porast rezervacija za 63%, Zizoo je u 2018. godini ostvario i impresivno povećanje bruto vrijednost rezervacije (GBV) od 123%. Jedrilice su i dalje najpopularnije, no katamarani i guleti su također bili značajno traženi.

U mjesecima koji slijede Zizoo će proširiti svoj portfelj proizvoda koji uključuje više luksuznijih mogućnosti, zatim krstarenja rijekom, mini-krstarenja i tematsko – nautička iskustva (vrlo popularna među milenijalcima).

Kako će biti u budućnosti?

Industrija je najviše zabrinuta zbog rasta međusobno povezanih pojedinačnih iznajmljivača, posebno u Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD-u), ali i širenja na nova tržišta poput Hrvatske.

“Ovo nije način kako se ova industrija treba dalje razvijati. Čarter tvrtke su glavni nositelji ove industrije. Globalna brodska flota od 29 milijuna brodova mora koristiti usluge čarter tvrtki kako bi se nudile cjelovite ponude, a ne pojedinačnih iznajmljivača, pogotovo kada je na tržištu vidljiva opasnost koju oni stvaraju dampingom cijena”, rekla je direktorica Zizooa Anna Baničević.

Dodala je i kako će Zizoo nastaviti predano raditi na izgradnji još snažnijih odnosa s partnerima te uključivanju novih brodova u flotu u Hrvatskoj i širom svijeta. Cilj im je 2019. godinu zaključiti s 50.000 brodova dostupnih na platformi Zizoo.com. Gledajući ubuduće tim tvrtke Zizoo veliku priliku u industriji uočava kada je riječ o predsezoni i posezoni, to je neiskorišteno područje za čartere kako bi ostvarili nove prihode.

Ove jeseni Zizoo tim se vraća u Hrvatsku na međunarodni nautički sajam ICE 2018, koji se od 2. do 4. studenog 2018. godine održava u Areni Zagreb, kako bi dodatno proširio partnerstva te podijelio vlastita iskustva s više od 250 čarter agencija, upraviteljima flotama brodova te dobavljačima.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -