zizoo - boat rental platform | 2018.

Zizoo, platforma za najam brodova, zabilježila rast zbog odlične sezone

Zizoo je vodeća platforma za iznajmljivanje brodova i najbrže rastuća tvrtka u nautičkoj industriji. Tvrtka je osnovana 2015. godine i do sada je oformila talentirani i internacionalni tim koji uključuje stručnjake iz najboljih svjetskih tehnoloških i putničkih tvrtki kao što su Google, Booking, Kayak i Trivago.

Kako bi podržao i odgovorio na zahtjeve tržišta, koje ukazuje na sve veću potražnju klijenata za odmorom na brodu, Zizooov tim će u sljedećih šest mjeseci sa sadašnjih 60 porasti na 100 zaposlenih. Tvrtka će vrhunske talente zapošljavati u svim odjelima. A to uključuje i web programere, marketinške stručnjake prodajne menadžere te osobe za pružanje korisničke podrške.

Od početka rada Zizoo je odmor na brodu uspješno pretvorio u mainstream fenomen. Jedinstvena marketinška strategija tvrtke posebno je privukla kupce koji nikada ranije nisu bili na brodu. Više od 85% kupaca je prvi put bilo na brodu i to njih većina u kategoriji između 20 i 40 godina. Povećana potražnja milenijalaca za odmorom na brodu i iskustva jedrenja pruža charter tvrtkama veliku priliku da preinače i povećaju svoje prihode. Osim toga, impresivna visoka stopa klijenata se rado vraća čime se dokazuje potencijal povezivanja tog tržišta s charter tvrtkama.

Jedrilice su i dalje najpopularnije, no katamarani i guleti su također bili značajno traženi

Hrvatska je i dalje najpoželjnija destinacija kada je u pitanju jedrenje i odmor na brodu s ostvarenih 52,38% rezervacija za hrvatske čartere u 2018. godini. Dodajmo da na godišnjoj razini to iznosi dvostruki rast, a nakon Hrvatske slijedi tek 14,69% rezervacija ostvarenih u Grčkoj. Najveći je, međutim, porast interesa talijanskih klijenata koji žele ploviti Hrvatskom. Uz porast rezervacija za 63%, Zizoo je u 2018. godini ostvario i impresivno povećanje bruto vrijednost rezervacije (GBV) od 123%.

U mjesecima koji slijede Zizoo će proširiti svoj portfelj proizvod. On uključuje više luksuznijih mogućnosti, a tu su i krstarenja rijekama, mini-krstarenja i tematsko-nautička iskustva. Također, spomenimo da je industrija zabrinuta zbog rasta međusobno povezanih pojedinačnih iznajmljivača i to posebno u Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Uz to, brine je i širenje na nova tržišta poput Hrvatske.

“Ovo nije način kako se ova industrija treba dalje razvijati. Čarter tvrtke su glavni nositelji ove industrije. Globalna brodska flota od 29 milijuna brodova mora koristiti usluge čarter tvrtki kako bi se nudile cjelovite ponude, a ne pojedinačnih iznajmljivača. Pogotovo kada je na tržištu vidljiva opasnost koju oni stvaraju dampingom cijena”, rekla je Anna Baničević direktorica Zizooa.

Zizoo nastavlja raditi na izgradnji snažnijih odnosa s partnerima

No, tvrtci je i cilj uključivanje novih brodova u flotu u Hrvatskoj i širom svijeta. Tako 2019. godinu planiraju zaključiti sa 50.000 brodova dostupnih na platformi Zizoo.com. Gledajući “u budućnost” tim tvrtke Zizoo veliku priliku u industriji uočava kada je riječ o predsezoni i posezoni. Također, smatraju da je to “veliko neiskorišteno područje za čartere gdje bi se mogli ostvariti novi prihodi”.

Spomenimo i da se ove jeseni Zizoo tim se vraća u Hrvatsku na međunarodni nautički sajam ICE 2018, koji će se od 2. do 4. studenog 2018. godine održavati u Areni Zagreb. A na sajmu će se dodatno proširivati partnerstva i dijeliti iskustva s više od 250 čarter agencija, upraviteljima flotama brodova i dobavljačima.

VIDEO: ZIZOO Skipper | How to tie a boat to a mooring buoy

Tagged