zagrebački velesajam / siječanj 2013.

Zagrebački velesajam bilježi prvi pozitivan poslovni rezultat nakon 11 godina

Zagrebački velesajam je za 2018. godinu objavio pozitivan poslovni rezultat nakon 11 godina negativnog poslovanja. U prošloj godini ostvaren je ukupni prihod od 152.222.720 kuna, uz gotovo pet milijuna kuna operativne dobiti. Tako je Zagrebački velesajam uspješno zatvorio 2018. i započeo godinu u kojoj slavi 110. obljetnicu postojanja, a u toj obljetničkoj godini najavljuju daljnji razvoj, ulaganja u digitalizaciju te širenje poslovanja.

Ključni pokazatelji uspješnosti u kontinuiranom su porastu

Pozitivan rezultat Zagrebački velesajam zahvaljuje provedenom strateškom zaokretu, implementaciji novog poslovnog modela i nadilaženju izazova koji su sustigli sajamsku industriju u Hrvatskoj.

Velesajam je uspio oživjeti sajamsku djelatnost te osnažiti povjerenje poslovne javnosti i to bez značajnijih ulaganja. Zahvaljujući tome aktivnost poslovanja se utrostručila, a značajan pomak ostvaren je i kroz sklapanje relevantnih internacionalnih partnerstava, što je rezultiralo osnaživanjem segmenta međunarodnog poslovanja.

“Angažman prostora namijenjen sajmovima i događanjima u 2018. godini povećan je na gotovo 260 dana u godini s prosječnih 110 dana u prethodnom razdoblju. Naši brendovi postigli su izvrsne rezultate, posebice Ambienta koja je revitalizirana programski i sadržajno. Od vitalnog interesa bio je povratak Zagreb Auto Showa kao i dvoznamenkasti rast Nautike te kvalitativni iskorak Interlibera i Infogamera. Ključni pokazatelji izvedbe i uspješnosti djelatnosti sajmova, događanja i zakupa u kontinuiranom su porastu”, rekla je Dina Tomšić. direktorica Zagrebačkog velesajma.

Planovi za budućnost

Vođeni uspjehom dosadašnjih napora, u Velesajmu su postavili visoke ciljeve za naredno razdoblje. U tijeku je proces digitalne transformacije, uvođenja novih tehnoloških rješenja, razvijanja novih kompetencija i projekata temeljenih na digitalnom doživljaju. Zatim slijedi njihova implementacija, uz prilagodbu i nadogradnju resursne baze i poslovnih procesa.

U godini u kojoj obilježava 110. godina od svog utemeljenja Velesajam priprema značajne projekte. Jedan od najvažnijih, još od utemeljenja Zagrebačkog velesajma, svakako je izgradnja novog, monumentalnog, multifunkcionalnog sajamsko – kongresnog centra sa svim potrebnim pratećim sadržajima.

“U istraživanju i osluškivanju potreba gospodarstva, kao i u pronalaženju i kreiranju novih usluga, vode nas naša vizija i razvojna strategija, iskustvo i znanje te sinergijsko djelovanje, rauzmijevanje i vlasnička potpora Grada Zagreba. Ali, snaga za njihovo prevladavanje izvire iz naših izlagača, posjetitelja, prijatelja Zagrebačkog velesajma, kao i ukupne poslovne i društvene zajednice”, dodala je Dina Tomšić.

Zagrebački velesajam je više od stoljeća dio identiteta grada i prepoznatljivi Simbol Grada Zagreba, a svoj veliki jubilej proslavit će svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u studenom 2019. godine.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Zagrebački velesajam bilježi prvi pozitivan poslovni rezultat nakon 11 godina

Comments are closed.