zagrebačka banka - unicredit group - logo 2020

Zagrebačka banka poduzela dodatne mjere za sprečavanje širenja virusa Covid-19

Zdravlje i sigurnost klijenata i zaposlenika glavni su prioriteti Zagrebačke banke i Grupe UniCredit. U skladu s razvojem situacije i mjerama koje su donijela nadležna tijela, banka je poduzela dodatne mjere kako bi zaštitila svoje klijente, istovremeno im neometano pružajući bankarske usluge.

Stoga od petka, 20. ožujka 2020. godine poslovnice Zagrebačke banke rade skraćeno, dok su neke privremeno zatvorene.

U skladu s mjerama opreza koji se poduzimaju, klijenti se mole da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno.

Zagrebačka banka aktivno radi na tome da osigura funkcioniranje svih bankarskih usluga putem digitalnih kanala. Klijenti ZABA-e mogu dobiti sve relevantne podatke o proizvodima i uslugama te obaviti sve glavne bankarske usluge na jednostavan, brz i siguran način putem digitalnih kanala: m-zabe, e-zabe, e- poslovnice te 24 satne zone (uplatno – isplatni bankomati, dnevno – noćni trezori i uređaji za zaprimanje naloga).

Klijentima se savjetuje da poslovnice posjećuju samo u slučaju nužde.

Kao preventivnu mjeru, Zagrebačka banka također je sve poslovnice, centre te ostala radna mjesta opskrbila setovima za zaštitu koji sadrže maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Za savjetodavne usluge i informacije o poslovanju banke povezanom s korona virusom klijentima smo dostupni na broj telefona 0800 0024.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -